Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szobalányi munkát hogyan kell...

Szobalányi munkát hogyan kell gyorsan és alaposan csinálni?

Figyelt kérdés
Nem rég kezdtem, sok a munka, hatalmas munkaterületeink vannak. Amivel nem is lenne baj, de az idő.. az szorít. Már gyűjtöttem némi rutint, hogy gyorsabban haladjak, pl. ha nincs összegányolva a fürdőszoba, akkor nem nyúlok hozzá, csak felmosok, törölközőket cserélek és fényesre polírozom a csapokat. Vagy ha látom, hogy az egyik paplanhoz alig nyúlt a vendég, akkor nem húzom át. Így időt nyerek, de így is lemaradok a többiektől. Csak a teljes ágyneműgranitúra áthúzása, formára igazítása min. 10-15 perc. Ha nagyobb a huzat, mint a paplan, párna, akkor több. Nem értem, hogyan lehet 3 óra alatt 8-10 szobát megcsinálni, mint az egyik kolléganőm. Mi a titok? Segítsetek legyszi!
2023. máj. 11. 14:21
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
10%

"Nem értem, hogyan lehet 3 óra alatt 8-10 szobát megcsinálni, mint az egyik kolléganőm. Mi a titok? Segítsetek legyszi"

Az a kulcsa hogy nem egy lassú dolgatlan mamlasz a kolléganőd hanem egy pörgős, gyors munkaerő amire szükség van. Megalszik a tej a szádban hogy nem vagy képes 3 óra alatt 10 szobát kitakarítani vagy mi?

2023. máj. 11. 15:20
 2/12 A kérdező kommentje:
Atyaisten 😄😄😄 kívánok boldogabb napokat magának!
2023. máj. 11. 15:23
 3/12 anonim ***** válasza:
70%
Ha rájönnek, hogy a fele munkát nem csinálod meg, igen hamar kirúgnak.
2023. máj. 11. 15:30
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
#4 ilyen lassú és tehetetlen munkaerőt már rég ki kellett volna rúgni.
2023. máj. 11. 15:34
 5/12 anonim ***** válasza:
85%
Kérd meg a kolléganődet, hogy megnézhesd munkavégzés közben!
2023. máj. 11. 15:46
 6/12 A kérdező kommentje:
Már "rájöttek", a főnökasszonyom minden nap lát😏 beszéltünk is róla. Mint mondtam, kezdő vagyok.
2023. máj. 11. 16:18
 7/12 A kérdező kommentje:
Egyébként de, mindent megcsinálok, mert valamivel kevesebb szobát kapok egyenlőre, mint a többiek. Kedves utolsó, egy kedves kolléganőmmel együtt mentünk végig a minap, ö mondta, hogy ha nem muszáj, ne csináljak meg mindent a szobában. Legyen tiszta, persze, de nem 5 csillagos hotel vagyunk.
2023. máj. 11. 16:22
 8/12 krwkco ***** válasza:
89%

Szobalányi munkát hogyan kell gyorsan és alaposan csinálni?

Pl. az ágynemű húzásnak vannak trükkjei. Találj ki ilyeneket.

Lehúzásnál csak egyszer járd körbe az ágyat. Miközben kirángatod a lepedő széleit, húzd le a huzatokat a párnákról, paplanról, amik az ágyon vannak. Először húzz le mindent és dobáld félre. Külön a piszkos huzatot és külön a párnát, paplant. Utána az ágy lába felől terítsd le a lepedőt, de ne dugdosd be a szélét, csak amikor amúgy is helyrerakod a párnát és ezért odamész.

A paplannál lökd be a nagyját a huzatba, fogd össze a két sarkát a huzat két sarkával és rázd bele. Úgy, hogy belesimuljon. Ha gombok vannak a huzatokon, ne gombolj ki minden gombot, csak amennyit muszáj.

Amikor valamit letörölsz, próbáld megoldani egy törléssel. Használj mikroszálas kendőket. Sokat. Csavarj beléjük egy szivacsot, hogy könnyű legyen rányomni pl. a tükörre. Többféle mikroszálas létezik. Az egyik jobb a piszok vagy vízkő eltávolítására, a másik a szárazra törlésre. Ha saját kendőid lehetnek, akkor ne mosogasd őket egyesével, hanem legyen sok és a piszkosakat mosd ki egyben mosógéppel.

Ha szóróflakont használsz, mindig legyen kinyújtva a karod. Hogy ne lélegezd be a permetet.

A feltörléshez legyen külön nedves és száraz törlőfád. És szintén több rátét. És lehetőleg itt is csak egyszer szárazon, egyszer nedvesen végigmenve.

Keress youtube videokat takarítási trükkökről.

2023. máj. 11. 17:22
 9/12 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, köszönöm szépen a tippeket, amelyiket tudom, megfogadom! Itt az egész hotelben gumis lepedők vannak, az ágyneműkön pesig nincs gomb, se cipzár, egy hajtás van a végükön, ahova bele kell játszani a paplan, párna végét. Ha nagyobb az ágyneműhuzat, akkor nehezebb szépen megcsinálni, formára hajtogatni. De igyekszem, kipróbálom, amit ajánlottál, beletömöm a nagy részét, majd helyre rázom, sarkánál fogva. Sajnos csak egy felmosó botot használhatunk és 3 darab mikroszálas kendőt, ennyi. Ami még gond nekem, hogy nincs takarító kocsim, amire mindent felpakolhatok egyszerre, úgy kell rohangálnom a cuccokkal szobától szobáig, egyesével a porszívót, a vödröt, a botot a mindent, rohangálok sokat.
2023. máj. 11. 19:06
 10/12 krwkco ***** válasza:
97%

"Ami még gond nekem, hogy nincs takarító kocsim"

Én szereznék egy ikeás szatyrot. Abba belefér a vödör (üresen) és minden más. Hosszában rá lehet fektetni a botot és a porszívó csövét. A másik kezedben meg a porszívó. (Ha háztartási méretű.)

[link]

2023. máj. 11. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!