Szobalányi munkát hogyan kell gyorsan és alaposan csinálni?
"Nem értem, hogyan lehet 3 óra alatt 8-10 szobát megcsinálni, mint az egyik kolléganőm. Mi a titok? Segítsetek legyszi"
Az a kulcsa hogy nem egy lassú dolgatlan mamlasz a kolléganőd hanem egy pörgős, gyors munkaerő amire szükség van. Megalszik a tej a szádban hogy nem vagy képes 3 óra alatt 10 szobát kitakarítani vagy mi?
Szobalányi munkát hogyan kell gyorsan és alaposan csinálni?
Pl. az ágynemű húzásnak vannak trükkjei. Találj ki ilyeneket.
Lehúzásnál csak egyszer járd körbe az ágyat. Miközben kirángatod a lepedő széleit, húzd le a huzatokat a párnákról, paplanról, amik az ágyon vannak. Először húzz le mindent és dobáld félre. Külön a piszkos huzatot és külön a párnát, paplant. Utána az ágy lába felől terítsd le a lepedőt, de ne dugdosd be a szélét, csak amikor amúgy is helyrerakod a párnát és ezért odamész.
A paplannál lökd be a nagyját a huzatba, fogd össze a két sarkát a huzat két sarkával és rázd bele. Úgy, hogy belesimuljon. Ha gombok vannak a huzatokon, ne gombolj ki minden gombot, csak amennyit muszáj.
Amikor valamit letörölsz, próbáld megoldani egy törléssel. Használj mikroszálas kendőket. Sokat. Csavarj beléjük egy szivacsot, hogy könnyű legyen rányomni pl. a tükörre. Többféle mikroszálas létezik. Az egyik jobb a piszok vagy vízkő eltávolítására, a másik a szárazra törlésre. Ha saját kendőid lehetnek, akkor ne mosogasd őket egyesével, hanem legyen sok és a piszkosakat mosd ki egyben mosógéppel.
Ha szóróflakont használsz, mindig legyen kinyújtva a karod. Hogy ne lélegezd be a permetet.
A feltörléshez legyen külön nedves és száraz törlőfád. És szintén több rátét. És lehetőleg itt is csak egyszer szárazon, egyszer nedvesen végigmenve.
Keress youtube videokat takarítási trükkökről.
"Ami még gond nekem, hogy nincs takarító kocsim"
Én szereznék egy ikeás szatyrot. Abba belefér a vödör (üresen) és minden más. Hosszában rá lehet fektetni a botot és a porszívó csövét. A másik kezedben meg a porszívó. (Ha háztartási méretű.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!