Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felhívhatják a munkáltatómat?

Felhívhatják a munkáltatómat?

Figyelt kérdés

Beadtam az önetrajzomat egy álláshirdetésre. A cég ilyenkor leinformálódhat a mostani munkahelyemnék rólam? Jogilag megteheti?

Illetve “fű alatt” felhivhatják a felettesemet (ismeretség esetén) puhatolózni? Ha ezt megteszik és jogilag ezt nem teheti meg akkor én élhetek panasszal?

Csak azért kérdezem, mert nem akarom, hogy kiderüljön a jelenlegi munkahelyen, hogy váltani szeretnék..

2023. máj. 6. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Persze, nem titja semmi, hogy erdeklodjenek. Persze a munkatatod nem adhat ki szemelyes/bizalmas adatokat.
2023. máj. 6. 14:37
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
semmi nem tiltja, de nem fognak ilyet tenni, nyugi
2023. máj. 6. 15:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Ilyet max az utolsó kőrben szoktak, de akkor sem jellemző.
2023. máj. 6. 15:21
 4/9 anonim ***** válasza:
Interjúknál ilyet nem szoktak csinálni, esetleg háttérellenőrzésnél felhívhatják a céget, hogy amúgy az illető tényleg itt dolgozott X éven át X pozícióban, viszont akkor már szerződéskötés folyik szval a jelenlegi munkahelyed már tudja h elmész.
2023. máj. 6. 15:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Megtehetik, jogilag nincs akadálya, de interjú alatt nem szokták. Egyébként is max ellenőrzik, hogy tényleg ott dolgozol/dolgoztál-e. Személyes adatokat nem kérhetnek.
2023. máj. 6. 17:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Jogilag felhívhatják és nem adhat rólad ki információt a régi hely.
2023. máj. 6. 20:05
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem tiltja semmi, hogy a leendő munkáltató ilyet tegyen, viszont azt nem teheti meg a mostani munkáltató, hogy adatokat szolgáltasson rólad.

Ha valaki ellen panasszal lehet élni ilyen esetben, az kizárólag a jelenlegi munkáltatód.

Engem hiába hívogattak bárhonnan is a dolgozókkal kapcsolatban, még arról sem voltam hajlandó nyilatkozni, hogy egyáltalán nálunk dolgozik az illető. Keressen meg hivatalosan a kérdéseivel, majd egyeztetek a dolgozóval, hogy mit közölhetek róla.

2023. máj. 7. 06:33
 8/9 anonim ***** válasza:
Rólam úgy sem adtak ki adatokat, hogy írtam nekik egy beleegyező nyilatkozatot.
2023. máj. 7. 09:14
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a korrekt válaszokat!
2023. máj. 7. 11:28

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!