(Majdnem) 300.000 Ft Budapesten első munkahelyi kezdő fizetésként mennyire jó?
Érdekes, hogy le vagyok pontozva.
750 EUR valakinek a napidíja. Tehát jónak biztosan nem mondanám. Kezdőfizetésnek oké, ha mondjuk otthon laksz, vagy ilyesmi.
Pesten egy átlagos albérlet rezsivel 200. Én egyedül simán megeszek 100-150k között havonta. Plusz ruhák. Szórakozás. Utazás. Sorolhatnám. Ezekre csak akkor jut belőle, ha lakhatásra nem kell költeni, ergó nem egy élhető bérszint, szerintem.
A "jó" mindig körülmény függő.
Ha nincs szakmád vagy nehezen lehet elhelyezkedni a szakmádban akkor jó, ha mondjuk egy mérnök vagy akkor már alacsony.
A prolik jellemzoen a korulottuk levo mas emberek fizetesehez szoktak hasonlitani, ilyen ertelemben atlagosnak mondhato.
Ha a megelhetesi koltsegekhez hasonlitjuk (ennek van ertelme), akkor eleg hulladek.
Jónak nem jó, úgy fogalmaznék, hogy inkább átlagos fizetés.
Feltételezve, hogy nem szakmai tudást igénylő munkáról van szó.
A kezdő fizetés a legtöbb szakterületen, az ország legnagyobb részén ennyi. Szóval, ha szigorúan ezt nézzük, átlagos. A kérdés csak az, hogy mennyi esélyed van és milyen rövid időn belül ezt megnövelni.
(Lényegében ugyanazt mondom mint a bangladeses hozzászóló.)
Ha nem kell lakást bérelned ebből, akkor van benne anyagi perspektíva.
Főleg, ha van cafeteria és legalább évi egy jutalom, vagy 13. havi fizetés.
Mennyit és mit dolgozol érte milyen fizetéssel?
Mert ha diplomás mérnök vagy 5 év szakmai tapasztalattal napi 8 óra munkával kevés.
De ha részmunkaidős gyeses anyuka vagy 8 általánossal heti 20 órával egész jó.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!