Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha könyvelő szeretnék lennie,...

Ha könyvelő szeretnék lennie, elég megcsinálnom a mérlegképes könyvelőt, vagy inkább egyetem?

Figyelt kérdés

2023. máj. 5. 20:20
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mérlegképes könyvelő végzettséggel tudsz akár más irodában, akár saját vállalkozásban könyvelni. Ezzel tudsz regisztrálni a PMnél.

Ha nagyobb céghez szeretnél kerülni, főkönyvelőnek, oda viszont jól jön a diploma.

2023. máj. 5. 21:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Én a magam ura akarok lenni, tehát felesleges az egyetem?
2023. máj. 5. 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:

Akkor nem.

A gyakorlatot irodában szereznéd meg?

Én már régebben végeztem a sulit, akkor így ment:

Mivel gimibe jártam és nem volt közgazdasági előképzettségem, először a pénzügyi-számviteli ügyintézőit kellett megcsinálnom, utána a mérlegképest.

A regisztrációhoz pedig 3 év gyakorlatot kell igazolni.

2023. máj. 5. 21:30
 4/6 anonim ***** válasza:
Akkor nem = úgy értem hogy akkor nem szükséges.
2023. máj. 5. 21:30
 5/6 A kérdező kommentje:
Rendben van. Köszönöm szépen a segítséget
2023. máj. 6. 07:10
 6/6 benboglar ***** válasza:

Képesített könyvelőként jöhet a mérlegképes könyvelői végzettség!Gyakorlatot mindenképp érdemes szerezni, de akkor már dolgozhatsz önálló vállalkozóként. Az egyetem közgazdász végzettséget ad !!

Én is így kezdtem, bár nem vállaltam vállalkozásban munkát és nem volt szükségem önálló saját - otthon végezhető tevékenységemre!

2023. máj. 12. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!