Miért nem kapok éjszakai pótlékot az alkalmi bejelentésű munkáért?
Munkaközvetítőn keresztül dolgoztam 20:00-04:30 között, alkalmi bejelentéssel 2 éjszakát. Ugyan annyi összeget kaptam érte, mint amikor nappal végeztem ezt a munkát.
Azt olvastam, ha legalább 1 órát dolgozik valaki - még alkalmi bejelentéssel is - 22 óra és 6 óra között, akkor már jár a 15%-s éjszakai pótlék.
Egyszerűsített foglalkoztatásnál általában átalány órabér van, ami tartalmazza az esetleges pótlékokat.
Mennyi az órabéred?
Alapból, ha például valaki állandó éjszakás, nem jár rá pótlék még munkaviszony esetén sem.
EFO-nál meg általában átalány órabér van, ami mindent (is) tartalmaz.
EFO-ra nem jár plusz pótlék se éjszaka se hétvégén.
Ezért küzd sok cég azzal, hogy éjszaka vagy hétvégén nem akar jönni dolgozni az EFO-s.
"Éjszakai és műszakpótlék: Az egyszerűsített foglalkoztatás keretében dolgozókat is megilleti az éjszakai pótlék és a műszakpótlék egyaránt."
"Miért létezik a Gyakorikérdések, ha nem itt tehetem fel a kérdésemet?"
Senki nem mondta, hogy nem teheted fel a kérdésed. Kaptál rá választ, amivel nem értesz egyet. Belinkeltél egy oldalt, ami szerint jár neked. Mégis mit kellene csinálnunk? Megfizetni a munkáltató helyett?
Ki máshoz is fordulhatnál, ha nem hozzá, ha szerinted jár.
Uccu neki, kérdezd meg a foglalkoztatódat, hogy miért nem fizette, amikor szerinted járna.
"hogy miféle kibúvóval lehet elkerülni a pótlékok kifizetését."
Semmilyennel, ha jár. Ami jár, az jár, ki kell fizetni!
Végül is sikerült kideríteni, hogy jár vagy sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!