Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Commis de rang Ausztriában...

Commis de rang Ausztriában mit csinál?

Figyelt kérdés

Lenne egy munkalehetőség ebben a pozícióban nekem és a páromnak ausztriában.

Viszont németül én nembeszélek, párom kb alap

Angolul párom folyékony, én gyenge közép

Kell erre a pozícióra nagyon a nyelv?

2023. máj. 4. 01:18
 1/10 anonim ***** válasza:
Még diák koromban dolgoztam ilyen pozícióban egy forgalmas olasz étteremben. Egész munkaidő alatt kommunikálnom kellett a munkatársakkal, és a vendégekkel is. Nem kell magas szintű nyelvtudás, de annyi igen, hogy értsd az utasításokat, és ki mit kér tőled.
2023. máj. 5. 03:46
 2/10 A kérdező kommentje:

Ejh

Igen?

Ez hotelban lenne

2023. máj. 5. 09:58
 3/10 anonim ***** válasza:

Commis de Rang segédpincér feladata: ételek felszolgálása, a Chef de Rang vezető pincér segítése, Mise en Place tevékenységek, azaz az asztalok előkészítése, poharak, evőeszközök előkészítése, reggeliztetés, az étterem porszívózása, a reggeli büfé felállítása és felügyelete, utántöltése.

Nem kell félni a melótól, ki kell menni és csinálni kell, majd belejössz.

Havi 2500 ojróért bármit.

2023. máj. 8. 13:42
 4/10 anonim ***** válasza:

Én inkább reggeliztetnék, az sokkal jobb. Bemész 5-re 7-ig kb embert se látsz. Aztán ott vagy 13:30-ig. Megcsinálod a büfét aztán ha kér valaki valamit szólsz a szakácsnak, aztán kitakarítasz és lelépsz.

A commi az azért nem jó, mert osztott műszak is lehet és rohangálsz a forró tányérokkal ,és van komolyabb vendég kontakt mint a reggelinél, vagy is ha nem értesz valamit akkor valakinek segítenie kell neked. Szerintem reggelizetteni sokkal jobb, lehet kevesebb a jatt, de nincs is annyi hülyeség.

2023. máj. 8. 14:27
 5/10 A kérdező kommentje:
Tehát, csak angollal ez nem mehet igaz?
2023. máj. 8. 15:14
 6/10 anonim ***** válasza:
Te jelenleg azon agyalsz, hogy miért NE menjél, ahelyett, hogy mennél és majd ott kapsz valami testhezálló melót.
2023. máj. 8. 16:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Én dolgoztam egy magyar sráccal én mint chef de rang ő mint commi két hetet volt ott abból egy hetet beteget jelentett :D

Ő nem beszélt németül csak angolul, és helyette is dolgozni kellett mert ugye kimegy az asztalokhoz csak van vendég kontakt és nem értette amit mondanak neki. Lehet, hogy működhet egy nagyobb helyen ahol csak a kajákat kell hordani és van egy chef de rang akinek tudsz szólni ha akar valamit a vendég, de tanulnod kell németül, német nélkül nagyon kemény.

A commi meló is kemény ott vagy reggeliztetni aztán pár óra szabad és mehetsz vissza este cipelni a forró tányérokat. Amúgy meg ilyen 1500 euró környékén keresnek ami elég kevés pénz. Én személy szerint német nélkül nem mindulnék el német nyelvterületre dolgozni, rengeteg magyarral találkoztam kint akik kijöttek német nélkül aztán vagy elküldték őket vagy ők mondtak fel. Egy középfokot el lehet érni 6 hónap alatt ha naponta tanulsz pár órát. Ha nincs más lehetőséged akkor próbáld meg, de ne várjál csodát német nyelv nélkül. Az osztrák nem fog veled angolul beszélni, főleg nem melóba, a vendég meg pláne nem.

2023. máj. 9. 00:10
 8/10 anonim válasza:
100%
A német jobban szóba áll veled angolul, mint az Osztrák. Valamiért az Osztráknak van ilyen feljebbrendűségük…. De úgy tudom, h az Osztrák a németet se bírja. Ki érti ezt. A svájci meg mind a kettőt lenézi :D
2023. szept. 4. 06:25
 9/10 anonim ***** válasza:
78%
A 8-as tökéletesen leírta.
2023. szept. 4. 20:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Viszont még az országon belül is lenézik egymást Burgenland az alja az országnak. Tirol meg a teteje. Az én Felső-Ausztriai főnököm a Steiermarkiakat is lenézte, ott termesztik az almát és a tököt, ott sok a földműves ember.
2023. szept. 4. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!