1000 Ft-os órabér mennyire számít jónak vagy rossznak éjjeliőrnek?
"Szoftverfejlesztésre órabért kapsz? Nem kész projektekre fizetnek? Ez mi? Akkor így hogyan vagy ösztönözve, hogy minél hamarabb és minél jobban megírd a kódot? Az órabér lazsálásra ösztönöz, nem?"
Kész projekt alapon akkor fizetnek ha vállalkozó vagy és megálapodsz az ügyféllel egy adott termék leszállításán.
Alkalmazottként ugyanúgy rendelkezel alapjövedelemmel szoftverfejlesztőként is függetlenül attól hogy mennyi projektet szállítasz le. A kérdező diákmunkás akinek 3000 forintra jön ki az órabére ami egy teljesen reális fizetés.
Rendszerint egyébként IT-ban azt nézik hogy el van-e végezve a feladat még ha fix 8 órában is vagy alkalmazva nem azt hogy ténylegesen dolgozni kelljen. Én például 5 éves tapasztalattal vagyok bp-i multiban DevOps mérnök bruttó 1,4 milliós havi fizetésért, napi 8 órás bejelentésben de valójában sokkal kevesebbet dolgozom, lényegében a délelőtti meetingeken túl a fő fókusz az üzemeltetésen van, néha vannak kisebb automatizációval kapcsolatos fejlesztéseim vagy tervezési szakaszok de ha egy nap 4 óránál többet dolgozom ténylegesen akkor már azt mondom hogy egy "nehéz" napom volt.
Hogy motivált vagyok-e a munkavégzésem iránt úgy hogy nem a ténylegesen elvégzett munkaidőre kapom a fizut?
-Persze, hogy az vagyok hiszen a céget az érdekli hogy működjön a rendszer, mert pár órás kiesés is több milliós kárt okoz. Másfelől ha automatizálom a rendszert azzal saját magam munkavégzését könnyítem meg így egy hiba esetén nem nekem kell a gép elé ülnöm hanem jó esetben javul magától.
20#
DIÁKMUNKA. Tehát egyetem melett diákként dolgozom. A diákokat órabérben fizetik.
Van olyan diák ismerősöm, akit egy project befejeztével fogják csak kifizetni, addig semmit. Vele kiváltatták a vállalkozóit és hivatalosan majd átadáskor "eladja" a cégnek az általa fejlesztett szoftvert, de ez masszív lehúzás. Ő 1 év munkával keres majd annyit, mint én 1 hónapban.
Ha nem teljesítenék biztos kirugnának vagy köteleznének a bejárásra, de mivel teljesítek, gyorsabban is, mint amit elvárnak meg jobb minőségben, így nem nagyon nézik, hogy alsógatyában az ágyból csak 4-5 órát programozok vagy percre pontosan 8 órát.
Ahhoz nem kell éjjeli őrnek menni, bőven elég, ha pénzed van. :D
"1000 Ft-os órabér mennyire számít jónak vagy rossznak éjjeliőrnek?"
Ez nagyon kevés és ki tudja, hogy be vagy-e jelentve...
De ha most nincs más és neked megfelel, akkor átmenetileg jobb, mint a semmi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!