Diplomával, vagy anélkül induljak külföldre informatikusként?
Tapasztalat nélkül Magyarországon is nehéz elhelyezkedni nemhogy külföldön. 0km es "autodidakta" meg "bootcampes" programozóból Dunát lehet rekeszteni, és nagyon nehéz bekerülni.
Külföldön meg rájön erre az is hogy miért válasszanak egy 0kms külföldit amikor van egy csomó 0kms helyi.
Egyetem 3 év, én Bsc nél tovább nem mennék egyenlőre a helyedben. Amint lehet szerezz gyakornoki állást mert az munkatapasztalat. Ha végeztél én még csinálnék 2 év teljes állást itthon és ha utánna is külföldre akarsz menni(vagy csak külföldre dolgozni) akkor megpróbálnám.
Szerintem az a legjobb ha elvégzel egy egyetemet, majd egy olyan multinál lehúzol 2-3 évet, aminek van neve.
Pl.: Nokia, Morgan Stanley, Ericsson stb...
Ezeknél amúgy pont nem jó dolgozni és könnyű bejutni, de legalább ismertek és multik.
Így könnyebb lesz külföldön érvényesülnöd.
Egyetértek az elsővel. Tapasztalat nélkül kevés az esélyed.
Csináld meg a BSc-t, tanulj közben programozni, szerezz erős alapot és keress gyakornoki helyet minél hamarabb.
Gyakornoki helyet külföldön is kereshetsz akár. Volt ismerősömök aki nyár elején finnországban kezdte a gyakornokoskodást és utána engedték remoteban mert meg voltak elégedve vele. Ráadásul ez még covid elött volt amikor a remote se volt annyira standard. De azért ilyenből nem sok van.
Mi a végcél? Én Németországba akartam kimenni idén. Kaptam is ajánlatot, 75k€. Osztottam, szoroztam és pénz miatt egyáltalán nem éri meg. Bár több mint amit itthon kapok, de összességében rosszabb életkörülményre jönnék ki mint itt. Szintén emiatt jött haza egy barátom
Svájcból.
Adók magasak, lakhatás drága, közlekedés drága, stb.
#4 hogy kaphattál ilyen szar ajánlatot Németországból? Már 2 éve is 150K körül ajánlottak ilyen cégek, mint Shopify, SeatGeek, HubSpot, Wayfair, Red Hat, Bolt stb. Top cégek meg 200K fölött.
Pályakezdő vagy, vagy csak hulladék cégekhez jelentkeztél?
Végezz kint egyetemet. Egyetem miatt könnyebb kijutni, kinti diplomával könnyebb elhelyezkedni.
Ha ez nem opció, inkább itthon csinálj BSc-t, ami csak HÁROM év amúgy, nem 4-5.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!