Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit csináljak, ha bunkók...

Mit csináljak, ha bunkók velem a munkahelyemen ?

Figyelt kérdés
Nem túl rég óta dolgozom egy bizonyos helyen, vannak feletteseim, és akik velem egy rangban dolgoznak. Akik velem egy rangban dolgoznak, van, aki ugy viselkedik mintha a főnököm lenne és a semmiből idegrohamot kap, pedig tudhatja hogy nem rég érkeztem és nem tudhatok mindent. Feletteseim elvárnak olyanokat amiket nem is tudhatok még , hiszen nem mondták el, majd mikor mondom, hogy bocsánat eddig erről nem tudtam, leugatnak hogy “de igen tudnod kell”. (???). Az egyik felettesem nagyon pikkel rám, mindenre beszól, de csak nekem. Semmi sem jó neki. Úgy érzem kinéznek, pedig kedves vagyok mindig és 101%ot teljesítek, hogy jó legyen minden. Az utóbbi napokban már nem birtam jó pofát vágni és kicsit flegma is lettem, mert ciki ha mondjuk más előtt teremtenek le állat módjára. Mit tegyek ? Néha tényleg úgy érzem magam, hogy ott hagyok mindent, és csinálja akkor más..

2023. ápr. 27. 17:39
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Kérdezd meg tőle, hogy amúgy most neked mi a bajod velem, amikor ismersz x napja, de már minden bajod van? Stb. Valahogy fogalmazd meg vagy keress másik helyet, lehet ám csak a szaros helyét félti
2023. ápr. 27. 19:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nekem is ez az általános tapasztalatom. Eddig akárhány helyen voltam, így bántak velem, mint új dolgozóval.

Az emberek általában türelmetlenek, nincs kedvük vesződni az új emberrel, elfelejtik, milyen volt, amikor ők voltak kezdők, és egyből elvárják, hogy tudj mindent.

Ez el fog múlni, csak túl kell élni a kezdeti időszakot.

De szerintem is a nyílt kommunikáció a helyes út. Kérdezd meg, hogy mi a baja veled.

Én most pont így jártam. 10 éve vagyok a cégnél, és én h... hagytam, hogy bepalizzon egy másik manager, hónapokig könyörgött, hogy menjek át hozzá. Mivel már untam a másik munkát, végül rábeszélt. Aztán hamar kiderült, hogy miért nem találtak ide már egy éve senkit. Nem azért, mert annyira nehéz a munka, hanem azért, mert a 2 kolléganővel senki nem tud együtt dolgozni. 5 hónapja hallgatom a szúrkálódásukat, én most már eljutottam odáig, hogy bementem a főnökömhöz, és megmondtam, hogy tegyen át másik pozícióba. Persze nem lehet, dehogy is, hát akkor nem találnak ide más balekot. Úgyhogy most be lettek fenyítve, mindenki nagyon mosolyog, egyelőre leállították magukat, nem tudom meddig. Hát remek így dolgozni, tényleg.

Én egyelőre próbálkozom jó pofát vágni a dologhoz, de ha nem megy, akkor én cégen belül szeretnék máshova menni.

Egy a tuti, amikor új helyen vagy, az mindig nagyon stresszes, és ha nem türelmesek az emberek, akkor sok a konfliktus.

2023. ápr. 27. 20:11
 3/10 anonim ***** válasza:
0%

"Feletteseim elvárnak olyanokat amiket nem is tudhatok még , hiszen nem mondták el"

Mi az hogy nem mondták el? Mindent a szádba kell rágni? Ez nem az általános iskola vagy az óvoda hogy majd a tanító néni elmondja 5-ször mert csökkentett szellemi képességű vagy.

Nekem olyan pacekom van bárhol bármit elvégzek mert egy hatalmas őstehetség vagyok, nem véletlenül a bruttó 2,4 milliós fizetés Data Scientistként de én sem tolerálom az életképtelen szerencsecsomagokat akik beülnek, kérdezni nem mernek és maguktól nem képesek semmire. Igazi döglött pénz ilyen munkamorálú embereket alkalmazni.

2023. ápr. 27. 20:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Na, megint megjelent az IT-s. Nyilván ha bruttó 2,4 millát keresnél, ahhoz azért kéne némi érzelmi intelligencia is.
2023. ápr. 27. 22:29
 5/10 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as , értem mit mondasz, a helyedben lehet én is így éreznék. Viszont nálam a helyzet a következő, mondok egy sima példát: pl külön kell gyűjteni bizonyos termékeket amik selejtek, de én nem tudhatom ezeket hova gyűjtik és hogyan “számolják el”, amíg nem mutatják vagy magyarázzák el. Én pedig laikus kezdőként nem is gondoltam, hogy ezzel különösebb macera lenne:)
2023. ápr. 28. 21:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Többieknek nagyon szépen köszönöm!
2023. ápr. 28. 21:58
 7/10 anonim ***** válasza:

Valahogy sejtettem, hogy boltban dolgozol...egy idő után megszokod, meg tényleg megtanulsz mindent, aztán lesznek más újak, és akkor már őket fogják basztatni. Flegma ne legyél, meg ne vedd magadra, valszeg nem személyes. Csináld amit/ahogy mondanak, és próbálj meg mindig mindent kérdezni amiben nem vagy biztos (mondjuk olyantól, akin látod, hogy jobban "ráér"/szívesen segít/nem vezető) de leginkább figyelj és próbáld meg minél inkább

"feltalálni magadat".

Ha nem tudod ezt a "stílust" tolerálni egy ideig, akkor inkább mondj fel..de egy idő után nem lesz ez, ha amúgy tényleg jól dolgozol.

2023. ápr. 29. 07:42
 8/10 anonim ***** válasza:
Én idáig akárhány munkahelyen voltam mindenhol undorítóak voltak a kollégáim sajnos ilyenek a magyar emberek.
2023. máj. 8. 11:45
 9/10 anonim ***** válasza:

"Én idáig akárhány munkahelyen voltam mindenhol undorítóak voltak a kollégáim sajnos ilyenek a magyar emberek."

Gondolom kiállhatatlan a személyiséged, menj el külföldre ugyanúgy utálni fognak. Engem a magyar munkahelyeken is tiszteltek és külföldön is, sosem voltak bunkók velem de én is tisztelek másokat. A selejteket viszont sehol nem szeretik.

2023. máj. 8. 13:24
 10/10 anonim ***** válasza:
9es hogy mondhatsz ilyet!? Hiszen nem is ismersz.csendes, visszahúzódó személyiség vagyok aki alázattal végzi a munkáját.Az hogy sok helyen megkeseredett undorító emberek dolgoznak akik másokon élik ki magukat arról én nem tehetek.de én sosem bántottam másokat.nem vagyok nagyszájú sőt inkább csomoszor csendben eltűrtem ahogy megaláznak.
2023. máj. 8. 13:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!