Mit csináljak, ha bunkók velem a munkahelyemen ?
Sajnos nekem is ez az általános tapasztalatom. Eddig akárhány helyen voltam, így bántak velem, mint új dolgozóval.
Az emberek általában türelmetlenek, nincs kedvük vesződni az új emberrel, elfelejtik, milyen volt, amikor ők voltak kezdők, és egyből elvárják, hogy tudj mindent.
Ez el fog múlni, csak túl kell élni a kezdeti időszakot.
De szerintem is a nyílt kommunikáció a helyes út. Kérdezd meg, hogy mi a baja veled.
Én most pont így jártam. 10 éve vagyok a cégnél, és én h... hagytam, hogy bepalizzon egy másik manager, hónapokig könyörgött, hogy menjek át hozzá. Mivel már untam a másik munkát, végül rábeszélt. Aztán hamar kiderült, hogy miért nem találtak ide már egy éve senkit. Nem azért, mert annyira nehéz a munka, hanem azért, mert a 2 kolléganővel senki nem tud együtt dolgozni. 5 hónapja hallgatom a szúrkálódásukat, én most már eljutottam odáig, hogy bementem a főnökömhöz, és megmondtam, hogy tegyen át másik pozícióba. Persze nem lehet, dehogy is, hát akkor nem találnak ide más balekot. Úgyhogy most be lettek fenyítve, mindenki nagyon mosolyog, egyelőre leállították magukat, nem tudom meddig. Hát remek így dolgozni, tényleg.
Én egyelőre próbálkozom jó pofát vágni a dologhoz, de ha nem megy, akkor én cégen belül szeretnék máshova menni.
Egy a tuti, amikor új helyen vagy, az mindig nagyon stresszes, és ha nem türelmesek az emberek, akkor sok a konfliktus.
"Feletteseim elvárnak olyanokat amiket nem is tudhatok még , hiszen nem mondták el"
Mi az hogy nem mondták el? Mindent a szádba kell rágni? Ez nem az általános iskola vagy az óvoda hogy majd a tanító néni elmondja 5-ször mert csökkentett szellemi képességű vagy.
Nekem olyan pacekom van bárhol bármit elvégzek mert egy hatalmas őstehetség vagyok, nem véletlenül a bruttó 2,4 milliós fizetés Data Scientistként de én sem tolerálom az életképtelen szerencsecsomagokat akik beülnek, kérdezni nem mernek és maguktól nem képesek semmire. Igazi döglött pénz ilyen munkamorálú embereket alkalmazni.
Valahogy sejtettem, hogy boltban dolgozol...egy idő után megszokod, meg tényleg megtanulsz mindent, aztán lesznek más újak, és akkor már őket fogják basztatni. Flegma ne legyél, meg ne vedd magadra, valszeg nem személyes. Csináld amit/ahogy mondanak, és próbálj meg mindig mindent kérdezni amiben nem vagy biztos (mondjuk olyantól, akin látod, hogy jobban "ráér"/szívesen segít/nem vezető) de leginkább figyelj és próbáld meg minél inkább
"feltalálni magadat".
Ha nem tudod ezt a "stílust" tolerálni egy ideig, akkor inkább mondj fel..de egy idő után nem lesz ez, ha amúgy tényleg jól dolgozol.
"Én idáig akárhány munkahelyen voltam mindenhol undorítóak voltak a kollégáim sajnos ilyenek a magyar emberek."
Gondolom kiállhatatlan a személyiséged, menj el külföldre ugyanúgy utálni fognak. Engem a magyar munkahelyeken is tiszteltek és külföldön is, sosem voltak bunkók velem de én is tisztelek másokat. A selejteket viszont sehol nem szeretik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!