Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Azok az emberek, vagy családok...

Azok az emberek, vagy családok, akik hónapról hónapra élnek, nem érzik a késztetést arra, hogy változtassanak, hogy valaha is jobb legyen a sorsuk?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 26. 20:58
1 2
 1/13 anonim válasza:
61%
Dehogynem! Csak ha nincs rá lehetőség akkor megszakadhatok is de nem változik semmi
2023. ápr. 26. 21:06
 2/13 anonim ***** válasza:
7%
több mint félmillió Ft az átlagkereset nettóban. kevés ilyen család van már
2023. ápr. 26. 21:06
 3/13 anonim ***** válasza:
93%
Nem könnyű az. Ahol én lakok (békés megye) a legtöbb helyen minimálbért adnak, vagy 200 nettó körül. Hiába váltana az ember egyszerűen nincs jó lehetőség itt. És ez más szegényebb régióra is igaz. Nem véletlen hogy 10 ezer!! emberrel lett kevesebb békés megye lakossága az elmúlt 2 népszámlálás óta.
2023. ápr. 26. 21:16
 4/13 anonim ***** válasza:
93%
Az a kérdés, hogy tudnak -e változtatni. Ha egy család szegény és nincsen képzettsége az illetőknek akkor nem igazán van hova lépni. 8 órás munka mellett meg keveseknek van annyi kitartása, hogy még napi 2-3 órát tanuljon. Arról nem beszélve, hogy vannak olyan emberek akik nem a legélesebb kések a fiókban és nem biztos hogy emiatt feljebb tudnak lépni
2023. ápr. 26. 21:25
 5/13 anonim ***** válasza:
19%
Ahol van internet, ott van lehetőség.
2023. ápr. 26. 21:25
 6/13 anonim ***** válasza:
88%

#5 A lehetőség relatív.

Nekem is elviekben lett volna lehetőségem olyan céget alapítani, aminek az éves profitja mondjuk nettó 50 millió, volt olyan évfolyamtársam, aki szülői támogatás nélkül meg is tette és lesz ez még több is, most talán 4 éves a cég.

Én ezt mégsem láttam reális lehetőségnek.

Aki a gyárban dolgozik, ugyanúgy nem érzékeli a lehetőségeket, mint ahogy te sem érzékeled, hogy hogyan tudnál olyan vállalkozást alapítani, amivel 10 éven belül évi 100-200 milliót tudsz keresni, pedig elvileg lehetőséged van rá.

2023. ápr. 26. 22:17
 7/13 anonim ***** válasza:
83%
Általában csak a keresgésig jutnak.
2023. ápr. 26. 23:50
 8/13 anonim ***** válasza:
15%
Nem, én így érzem jól magam
2023. ápr. 26. 23:56
 9/13 anonim ***** válasza:
66%
Mert az emberek többsége nem tájékozódik, nem is tud róla, hogy milyen lehetőségei vannak, meg a 10-12 óra munka le is nulláza az embert annyira, hogy ne is erdeklődjön.
2023. ápr. 27. 06:38
 10/13 anonim ***** válasza:
59%

A szegénység egy öngerjesztő folyamat, mondhatni ördögi kör, ezért krva nehéz kitörni belőle, és ezért szokott csak "tiszta lappal" induló fiataloknak sikerülni, akik az elején egy jelentős állami támogatást (ösztöndíjat) kapnak.

Példa:

Én középosztálybeli vagyok, van egy 7m körüli 2 éves kisautóm. Kontrollálom, hogy mikor költök rá (mikor viszem éves szervizbe). Nem vagyok korlátozva, ott vállalok munkát, ahova elvisz. (az értékvesztésen most ne lamentáljunk)

Valaki szegény, van egy 20-25 éves szakadt kocsija. Évente több alkalommal kell komolyabb javításokat végezni rajta, többet költ rá mint én az autómra, én nem válogathatja meg mikor, mindezt alacsonyabb jövedelem mellett, cserébe nem lesz mobil, nem biztos, hogy bárhol tud munkát vállalni (és üzemanyagra is többet költ)

2023. ápr. 27. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!