Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fizetésemelést kertel valaha,e...

Fizetésemelést kertel valaha,elfogadtak vagy elutasították?mi tortent?

Figyelt kérdés

Multinal dolgozom lassan 3 eve, ebbol egy eve vagyok 8 órás,de csak szerződéseskent. A berem atlagosnak mondhato,de diplomas vagyok es bar olyan ez a munkakor ,hogy ok be lehetne tanítani masik diplomast erre,de sok ido lenne tehat nem 1naprol a masikra menne. Alapból is ugy erzem en azert hátrányosabb vagyok a teljes alkalmazottakkal szemben,nekik jar ceges auto,ceges kutyuk,eu biztosítás es

egyéb juttatasok ,bonusz penzek. Nekem szerzodeseskent a nagy semmi,ugy kell kiharcolni neha 1-2 dolgot ,hogy mi is kapjunk.

Jon az evvege es mar elore felek,hogy lehet en bonuszt sem fogok kapni mondván szerződéses vagyok.De fizetesemelest is szertenek foleg,hogy emelkedik most a minimálbér is ,nagy az infláció es eddig sem ereztem ugy ,hogy agyon lennek fizetve.Eleg sok dolgot tanultam a cegnel, tobb feladatot is en vegzek el,ugy erzem ezt azert lehetne jutalmazni.De persze bennem van az is,hogy mondhatjak oh nem vagy te olyan nagytudású nem vagy olyan mint egy vezeto akinek olyan tudása van ,hogy tényleg lehetetlen kb pótolni,bar szerintem az o munkájukat is be lehet tanitani..mindenesetre nekem teljes ralatasom is lett a berekre egy feladat kapcsan es igy tudom a tobbiek 2-3x annyit keresnek mint en.Kb 1-2ember van a 200-bol aki ilyen siralmasan keres mint en,bar ez a hivatalos magyar atlaghoz viszonyitva viszont kicsit jobb tehat nem minimalon vagyok.

Szoval kicsit felek szolni,nem tudom hogy mikor szoljak?Varjam meg a januart hogy ok mondjak hogy emelnek vagy ,hogy kapok egyáltalán bonuszt legalabb? Ugy erzem jogos lenne,nem akarok nagy összeget kb plusz netto 20-25 ezret szeretnek.En azzal mar elégedett lennek a kovetkezo teljes evre.

Titeket utasitottak mar el?Vagy azonnal megadtak?felmondtal vagy elfogadtad?

2021. nov. 10. 10:23
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem szoktam kuncsorogni, inkabb valtok sokkal nagyobb emelesekert.
2021. nov. 10. 10:32
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én eddig nem kértem emelést soha. Vagy azért, mert még zöldfülű voltam és nem mertem megszólalni, vagy mert a cégnek fix bértáblája és emelési stratégiája volt.

Most viszont jövőre fogok emelést kérni, mert eleve elég alacsony bérrel vettek fel, másrészt az infláció is magas, harmadrészt új felelősségi kört is kaptam. Csak én "pofátlan" leszek és 30%-ot fogok kérni, ami esetemben jogos, mert kollégák kb ennyivel többet kapnak ugyanebben a munkakörben.

Szóval én a helyedben megpróbálnám, mert 20-25 ezer emelés az túró, mennyi az max 8-10%?

2021. nov. 10. 10:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Volt, hogy halogattak, hogy évente van emelés, aztán, amikor eljött az idő, nem adtak. Felmondtam, és kerestem másik helyet.

Olyan is volt, hogy más időbeosztást kértem. Mondták, hogy nem tudják megoldani, de tudnak többet adni, ha az ok. Persze nem egyből, csak miután szóltam, hogy így akkor elválnak útjaink.

2021. nov. 10. 11:13
 4/6 A kérdező kommentje:
Valoban nem nagy osszeg %-ban ez a 20-25 netto.De mar ettol boldogabb lennek :D plusz ,mint irtam annyira nem merek pattogni.Az ember annyi sokfele információt kap,hogy 10x atgondolja.Egyik ember szerint ez sok amit kapok ,masik szerint keves es igy tovabb.De latva,hogy a cegnel masok 2-3x annyit kapnak igy mar ugy erzem azert jogosan szolnek,hogy valamennyit emeljenek. Tobb a feladatom sokkal mint azelott es brutalis az inflacio.Akik teljes munkaban vannak meg pszchologust is kapnak en meg sajat zsebbol fizetek egynek..tehat ja valójában ezt a sok kiesest sokkal tobb pénzzel kellene kompenzalni,de egyelőre nekem az a pár 10e is megteszi…de valoban tobbet kellene kerni aztan meglatni meddig mennek el.
2021. nov. 10. 11:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom, hogy multinál emelést kérni "red flag", sok főnök zsarolásként éli meg, és utána könnyebben kiraknak.

Kezdj el interjúzni máshol, abból amúgy is megtudod mennyit ajánlanak, és ha a kollegáidnak is elkotyogod, előbb-utóbb a főnök is megtudja és ha nem akarja hogy elmenj, emelni fog.

2021. nov. 10. 14:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem minden értelmes főnök tisztában van vele, hogy a beosztott nem küldetéstudatból dolgozik ott, hanem alapvetően a fizetés és a karrier motiválja.

Persze ez jelzi, hogy kifelé kacsintgatsz, de vannak helyek, ahol enélkül fel sem merül az emelés (minek emeljünk, ha ennyiért is marad).

2021. nov. 10. 15:57

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!