Több fizetést kaptam, mi a teendő?
Attól függ, hogy nyilvánvalóan túl sok-e, amit kaptál. Ha igen, akkor intézkedned kellene, mert ez szerintem megfelel a "tévedésben tartásnak".
Ha csak annyi az eltérés, hogy lehet hogy Te tévedtél, akkor nem feltétlenül kell tenni bármit is.
Ha végül az jön ki, hogy visszaadnád, akkor fel kellene hívnod a bérszámfejtést vagy a pénzügyi osztályt vagy valami hasonlót, hogy kalkulálják ki újra a Neked járó pénzt és erről küldjenek egy papírt. Akkor visszautalod.
Én legalábbis igy tennék.
Nekem is volt ilyen, hogy 3 hónapig küldte még az előző cég a béremet.
Szerintem ne csinálj semmit, amíg nem szólnak, de ne is költsd el, legyél felkészülve arra, hogy visszakérik.
A munkáltató alapból 6 hónapig visszakövetelheti, ha önként és dalolva nem fizeted vissza. Továbbá a jogalap nélkül kifizetett munkabér 60 napon túl akkor követelhető vissza, ha a munkavállalónak a kifizetés alaptalanságát fel kellett ismernie, vagy azt maga idézte elő.
Tehát ha én 280 ezer forint körüli összegeket szoktam kapni havonta és most többet kaptam, de nem derül ki a bérelszámolási papírból, hogy miért, akkor fel kellett ismernem a kifizetés alaptalanságát. Ha olyan időszakra fizetnek bért, amikor már nem is vagyok a munkáltató dolgozója, az is ez a kategória. És így tovább...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!