Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 410.000 Ft bruttó bérként nem...

410.000 Ft bruttó bérként nem kevés?

Figyelt kérdés

Külföldről jöttem haza, nem vagyok tisztában az elmúlt 10 év magyar béreiről. Egy barátom most vált állást, és max ennyit ajánlottak neki. Felsőfokú végzettség előny, gyári valami adminisztrációs és irányítgatós munkakör.

Nekem furán kevésnek tűnik ez a mai árakhoz viszonyítva...

Kinek mi a véleménye?

Valóban kevés, vagy ez jellemző inkább???

2023. ápr. 26. 08:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
84%
Képzett, értékes munkaerőből van hiány. Tömegbérmunkásból Dunát lehet rekeszteni, mindezt tükrözik a fizetések.
2023. ápr. 26. 13:53
 12/19 anonim ***** válasza:
98%

@11

Igen, hisz a képzett, értékes munkaerő el lett üldözve az országból. Köszönhetően annak a 3 millió, gondolkodásra képtelen nyugdíjasnak és románnak, akik némi krumpliért megvásárolhatóak.

2023. ápr. 26. 13:56
 13/19 anonim ***** válasza:
58%

Kevés szerintem is, de ha nem diplomás, és nem kell nyelv sem, akkor az is nagy szó, hogy be van jelentve és nem a minimálbér közelében van.

Szóval itthon nem éppen rossz!

Főleg ha van egyéb juttatás is, fizetett szabadság és 13. havi fizetés vagy jutalom, akkor nem rossz!

2023. ápr. 26. 14:23
 14/19 anonim ***** válasza:
88%

10: Én sokat jártam a munkaügyi központba, ilyesmi állások voltak, hogy legyen diplomás, és beszéljen anyanyelvi szinten magyarul, horvátul és angolul.

Szóval speciális.

Azt is láttam, hogy nem rugalmasak a munkáltatók, tehát nem osztaná meg 2 részidősre, és az egyik beszél horvátul a másik angolul...

Nem találkozik a kínálat a kereslettel, és ez legtöbbször a munkáltató miatt van.

2023. ápr. 26. 14:27
 15/19 A kérdező kommentje:

Ja nem én jelentkeztem, én csak gondolkodom -család miatt- hogy egy időre hazaköltözöm. Barátommal beszélgettem erről, és erre említette, hogy múlt héten ő egy ilyen ajánlatot kapott.

Kell az ész a munkakörhöz, szóval diplomás kell nekik vagy egy eszesebb, akinek csak érettségije van.

Én még itt nem pályáztam állást, de ezt hallva magam is a holdról jöttek érzem magam.

2023. ápr. 26. 16:10
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a diploma/érettségi és az ész nem feltétlenül függ össze.
2023. ápr. 26. 16:23
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
Én adminisztrátorként ennél kevesebbet is keresek, bruttó 350.000, 25 fölött vagyok tehát ez nettó 232 ezer. Érettségim van meg sok munkatapasztalatom. De elég kevés. Megyek is egyetemre csak eddig azért nem mentem mert semmi nem érdekelt.
2023. ápr. 26. 16:32
 18/19 anonim ***** válasza:
Gyártási területen ez vagy egy előkészítői, vagy egy támogatói munkakör. 600 volt a bruttóm 2 éve, nagyon kevés ezen a területen a br410.
2023. ápr. 26. 16:52
 19/19 anonim ***** válasza:
59%

18: Elmondod, ezek a munkák mit takarnak?

És hol vannak?

2023. ápr. 28. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!