Jogi diplomával külföldi munkavállalás?
Természetesen olyan állásokra jelentkezem, ahol nem kifejezetten elvárás csak az adott ország jogi végzettsége, hanem más uniós ország jogi diplomáját is elfogadják (szerepel a kiírásban kifejezetten).
Azt hiszem előrébb jutok ha inkább tanulok valami más szakmát, amivel le tudok telepedni kinn. Joggal nagyon nehéz Magyarországon kívül munkát találni.
Hát, ha jogászként akarod a külföldi életet, akkor bizony honosítani kell a diplomát.
Ennek a szabálya országonként (jogrendszerek eltérése miatt) változó, ennek utána kell nézni az adott (cél)országban, ahol letelepedni szándékozol.
De - általánosságban - nem egyszerű.
Valamilyen spec. vizsgához kötik a honosítást és lehet, hogy abban az országban is el kell végezni valamilyen kurzust...
Lehet, több értelme lenne - már pénzügyileg - inkább mosogatni egy étteremben.
És a nyelv nem előny! Miért nem? Mert külföldön mindenki beszéli a nyelvet!
Ami mindenkinek van, amit mindeni tud, az nem számít különlegesnek.
Az angol - német felsőfokod csak itthon előny (bár lassan már itthon sem).
Én is jogász vagyok, de nekem nem fért bele, hogy külföldön majdnem ugyanannyi ideig tanuljak még jogot, mint itthon, csak azért, hogy külföldön dolgozhassak (ami azt jelentené, hogy nulláról kéne kezdeni ott is + meg kell küzdeni a külföldi származásom miatti előítélettel).
Hát, kösz, de kösz nem. És elég volt a magolásból már itthon is.
Így maradtam itthon és próbálok érvényesülni Magyarországon, magyar jogászként, magyar diplomával......ez sem lehetetlen, csak nehéz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!