Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a szobafestők 1 000 000...

Ha a szobafestők 1 000 000 ft-ot kérnek egy panelfestésért akkor miért járnak szakadt autókkal?

Figyelt kérdés
Az összes szobafestő ilyen 20-30 éves tragacsokkal jár, albérletben nyomorognak szinte. Közben a 2 napig tartó panel lakás kifestésért 1 millát kérnek. Múltkor kértem festésre árajánlatot, 3000 ft/m2 2 rétegben és persze számla nélkül, glettelés nélkül, anyag nélkül ennyi. És tele vannak munkával. Mit csinálnak rosszul vagy én mit nem értek jól?
2023. ápr. 19. 11:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
78%
Te inkább a saját problemaddal foglalkozz, latszik nem vagy tul okos
2023. ápr. 19. 13:01
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérnek annyit 2 hete kértem ajánlatot, 55nm-es panel festése, két réteg, plusz glettelés javítás, anyaggal együtt lett volna kb 300 ezer.
2023. ápr. 19. 13:06
 13/20 anonim ***** válasza:
59%

Hidd el, van neki otthon drága autója, meg fasza családi háza.

De a melósautó az vagy vagy furgon, vagy egy kombi. Ha nem gipszkartonozik, csak fest, akkor a kombi a legpraktikusabb.

2023. ápr. 19. 13:38
 14/20 anonim ***** válasza:
85%
Bevétel =/= a nyereséggel
2023. ápr. 19. 14:19
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A szobafestő kérhetnek 3000ft/nm-t. Viszont nem biztos hogy kifizetik nekik. Úgy nem lesz elég munkájuk.

Ha nálad nem kell glettelni falat javítani akkor miért nem fested le Te magad? Ha csak két rétegben kell kifesteni nálad akkor én fele annyiért megcsinálom mint a festőd.

2023. ápr. 19. 14:55
 16/20 anonim ***** válasza:
85%

1. Van egy beidegződés a szakiknál, hogy a legrosszabb lefingott tragacs családi autót veszik meg melós autónak, merthogy úgyis össze lesz koszolva. Csak hát ha a munkaeszköz megbízhatatlan, akkor a munka nem lesz elvégezve. Az F Astra kombit nagyon imádják valamiért. 4 éve, mikor a konyhát burkoltattam, a szakik autója a ház előtt robbant le, fuvart kellett intézni, hogy haza tudjanak menni. Ráadásul az számlaképes KKV volt, nem szabadidőben főállás mellett fekezéző "egyéni vállalkozó".

2. Abból, hogy sokat beszed a munkáért, nem következik, hogy tud is bánni a pénzzel.

2023. ápr. 19. 17:41
 17/20 anonim ***** válasza:
84%

En dolgoztam építőiparban és előtte én is csodálkoztam, hogy hova megy ez a rengeteg pénz. Hát rá kellett jönnöm, hogy szinte fillérre pontosan elcseszik.

Pl. Otthon az eltartott feleség, mert minek dolgozzon az asszony, ha én hazaviszek 1-2 millát. Asszony meg unatkozik, ezért vásárolgat,költi a pénzt. Gyerekek is viszik a pénzt. A legtöbbnek van egy második autója is, ami kevésbé szakadt, van amelyiknek egy harmadik hobbiautója is. Gondolj bele, egy fizetésből 3 autót fenntartani nem kis összeg.

Aztán a napi dolgokban sem spórolnak, simán vesznek több ezres reggelit majd több ezres ebédeket, mert a szendvics az nem elég jó ám.

All in all azt szűrtem le, hogy 0 a pénzügyi tudatosságuk és hónapról hónapra élnek, tök mindegy, hogy mennyit keresnek. Egyszerűen nem tudnak bánni a pénzzel.

2023. ápr. 19. 20:37
 18/20 anonim ***** válasza:
23%
Neked komolyan két agysejted van és még azok is összevesznek?
2023. ápr. 19. 21:00
 19/20 anonim ***** válasza:

Ha meg a gázszerelő a kb. 30 milliós kocsijával jön ki felmérni, az veri ki a biztosítékot. (ismerősömmel megtörtént)

Amúgy meg ha jól szeretnél keresni, érdemes elmenni akkor ilyen szakmunkásnak.

2023. ápr. 20. 09:07
 20/20 anonim ***** válasza:

Munkabajarashoz nem kell uj auto.

Ha nem ismered a festot szemelyesen akkor nem tudhatod hogy milyen autoval jar munka utan meg hetvegen.

2023. máj. 14. 17:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!