A flow mint érzés egy üzenet az univerzumtól, hogy az adott dologban tehetséges vagyok és érdemes is azzal foglalkoznom?
Nem kell szó szerint érteni és nem az univerzumos rész a lényeg.
Ha csak magamra figyelek és a bennem lévő érzésekre, ha egy munkafolyamat alatt jelentkezik a flow, akkor csupán már a kitartásomon múlik hogy azzal tudok e foglalkozni?
Tehát például ha matek feladatok megoldása közben elveszítem az időérzékemet, teljesen hatalmába kerít a flow és belemerülök, a szívem közben csordultig telik boldogsággal és teljesen feloldódok és csak csinálom és csinálom, akkor érdemes a matematikára mint karrierre gondolnom?
(Csak egy példa)
Ti hogy vélekedtek erről?
"ha matek feladatok megoldása közben elveszítem az időérzékemet, teljesen hatalmába kerít a flow és belemerülök, a szívem közben csordultig telik boldogsággal és teljesen feloldódok és csak csinálom és csinálom"
Én ezt nevezem koncentrálásnak. Illetve a buddhisták úgy mondják, légy jelen a cselekedeteidben. De én általában így koncentrálok autóvezetés közben is, meg otthon villanyszerelés közben is, és a kertben a paradicsom palánta ültetés közben is. Amúgy informatikában dolgozom.
Ha nálad nem mindenhol jelentkezik ez az érzés, hanem csak egyes területeken, akkor igen, azt a területet választ, aminek végzése közben el tudsz mélyedni, és oda tudsz koncentrálni a feladatra olyannyira, hogy megszűnnek a külvilág zavaró ingerei...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!