Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek melyik diplomával...

Szerintetek melyik diplomával lehet többet keresni? Hogy alakul a sorrend közöttük?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy számít, hogy pl milyen területen dolgozik, de vegyük az átlagot. Az hogy alkalmazott vagy vállalkozásban az talán mindegy, hiszen (gondolom) ha alkalmazottként többet kereshet az egyik a másiknál, akkor vállalkozásban is,de itt nézzük az alkalmazottakat. De orvosnál akár magánrendelőben is, mint alkalmazott. Ügyvédeknél nem tudom, hogyan szokás dolgozni, milyen az alkalmazotti/vállalkozói arány, de szerintem sokan vállalkoznak, de itt is az alkalmazottit nézzük. Szavazásnál kérlek a legtöbbet keresőt jelöld meg, válaszban pedig egy sorrendet a legtöbbet keresővel. Köszönöm.
2023. ápr. 13. 14:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
54%

Az a programozó se normális, aki csak alkalmazottként dolgozik és nincs mellette saját projektje.

Orvosként nem tudsz olyan dolgot építeni, ami működik akkor is amikor alszol. Programozóként igen.

2023. ápr. 13. 17:49
 12/18 A kérdező kommentje:
Milyen projektet gondolsz?
2023. ápr. 13. 17:56
 13/18 NTBS ***** válasza:
Orvosi.
2023. ápr. 13. 18:11
 14/18 anonim ***** válasza:

@10: Nézd meg az elérhető statisztikákat, a budapesti medior fejlesztők több, mint harmada kevesebb, mint bruttó 1 milliót keres. A medián ettől definíció szerint magasabb, az átlag meg sokkal, de ez nem garantált mindenki számára, csak mert "programozó" végzettségű.

Egy orvos viszont jelenleg már rezidensként is nettó 1 millió alatt nem nagyon tud hazavinni a rengeteg ügyelet miatt.

2023. ápr. 13. 18:25
 15/18 anonim ***** válasza:
Barátom közgazdászként egy svájci nagybank igzekjutív direktora, nem kérdeztem tőle, de szerintem elég jól keres. :)
2023. ápr. 13. 20:31
 16/18 anonim ***** válasza:

Programozónak nem szükséges a diploma.

Alkalmazott matematikus az esetek nagy részében gyakorlatilag programozó, csak más szinten. (Gondolkodósabb, többet fizet)

2023. ápr. 13. 20:31
 17/18 A kérdező kommentje:

#16 És egy egyetem nélküli programozó nem tudja azt a szintet hozni vagy a szakmában kitanulni?

Köszönöm az eddigi válaszokat.

2023. ápr. 13. 20:44
 18/18 anonim ***** válasza:
#17, dehogynem. Ismerek kiváló programozókat, diploma nélkül. Épp ez az, hogy ehhez nem létszükséglet az egyetem. Persze nem árt, legtöbb esetben erősen ajánlott, de itt léteznek kivételek. Orvos vagy matematikus nem lehetsz diploma nélkül.
2023. ápr. 14. 00:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!