Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Van itt olyan,aki úgy dolgozik...

Van itt olyan,aki úgy dolgozik multinak, hogy olyan szerződése van, amivel bárhonnan, tehát külföldről is szabadon dolgozhat?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 13. 13:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
71%
Tartósan nem tudsz egy helyről külföldről dolgozni, mert más adózási kötelezettségek alakulhatnak ki. Hivatlosan.Nem hivatalosan lehet, hogy van aki külföldről dolgozik non-stop.
2023. ápr. 13. 13:39
 2/11 anonim ***** válasza:
34%
Persze, hogy van. Sokan csinálják. Időnként személyesen meg kell jelenni, évente 1-2 alkalommal. De akinek olyan a munkája, amit egy laptoppal ellát, az simán dolgozhat másik országból a saját otthonából.
2023. ápr. 13. 13:47
 3/11 A kérdező kommentje:
2-es, ez így nem igaz. Én tudnék technikailag bárhonnan dolgozni, de alkalmazott vagyok egy Magyarországon bejegyzett cégnél, így csak engedéllyel dolhozhatok 2 hetet külföldről. SZerintem, ha megbízási szerződésem lenne, akkor viszont szabad lennék ilyen szempontból, Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
2023. ápr. 13. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:
31%

De igaz. Nekem vannak olyan barátaim, akik UK-ban éltek, dolgoztak pár évig. Hazaköltöztek és a cég továbbra is alkalmazni akarta őket. Most itthonról dolgoznak, de ugyanannak a cégnek, akinek kint is dolgoztak.

Az más kérdés, hogy egy adott munkahely erre nyitott-e, akarja-e, stb. Hogy pontosan mit tartalmaz a szerződésük azt nyilván nem tudom. De van erre lehetőség teljesen legálisan.

2023. ápr. 13. 14:58
 5/11 A kérdező kommentje:
Na, az a nem mindegy, hogy mit tartalmaz a szerződés :)
2023. ápr. 13. 15:05
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Contractorként tudsz. Keress fel egy könyvelőt.

Jogilag ez maximum akkor megoldható ha van egy magyarországi kft aki alkalmazza őket.

2023. ápr. 13. 17:10
 7/11 A kérdező kommentje:
6-os, igen, ez lenne a cél:)
2023. ápr. 13. 17:17
 8/11 anonim ***** válasza:
29%

Ezt a contractor/kontraktor kifejezést minek kell erőltetni? Van rá magyar szó: alvállalkozó.

Vállalkozóként ugyanúgy hasonló az adóügyi illetékesség meghatározása, mint munkavállalóként

2023. ápr. 13. 19:39
 9/11 A kérdező kommentje:
És akkor ez a digitális nomád életstílus hogyan oldható meg? Mert vannak, akik legálisan onnan dolgoznak, ahonnan akarnak.
2023. ápr. 13. 20:37
 10/11 anonim ***** válasza:

Minden megoldható, ha partner a munkáltató - jogilag sem jelent problémát!

Magyarországon dolgozom, az állandó lakcímem ott van, de a tartózkodási hely Németország. Anyagilag túlzottan persze nem éri meg, három havonta kell bemennem személyesen is.

2023. ápr. 20. 15:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!