Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy lehet úgy havi 250.000...

Hogy lehet úgy havi 250.000 forintból megélni, hogy még havi 70.000 Ftot félre is tud tenni valaki?

Figyelt kérdés
Legjobb barátom ennyit keres. Egyedül él egy kis lakásban Budapesten, autója nincs, lakás saját és tehermentes, azt állítja hogy még félre is tud tenni olyan 50-70000 Ftot szerinte ennyi pénzből ma meg lehet élni Budapesten, valóban mem járkál össze vissza és nem nagyétkű az, tény...
2023. ápr. 12. 14:08
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
96%

Simán, főleg hogy a lakhatás a legnagyobb költsége minden fiatalnak és neki nem kell erre szinte semmit költeni.

Ha minimábérrel megtudnak az emberek élni, akkor a barátnőd is. 250 ezer - 70 ezer kb minimálbérre jön ki.

2023. ápr. 12. 14:13
 2/35 anonim ***** válasza:
95%
Eleg egyszeru, csak arra kell figyelned, hogy a havi kiadasaid ne haladjak meg a 180 000 Ft-ot.
2023. ápr. 12. 14:15
 3/35 anonim ***** válasza:
94%
kis lakázs rezsije legyen mondjuk 40 ezer, kaját simán vesz 80 ből egyebekre marad még 60 ezer a maradékot meg félre teszi.
2023. ápr. 12. 14:22
 4/35 anonim ***** válasza:
95%

"ennyi pénzből ma meg lehet élni Budapesten"

El kell felejteni ezt a tévhitet, hogy Budapesten milyen drága az élet. Igen, a lakhatás, és néhány szolgáltatás valóban az. De neki van lakása, tehát arra nem költ. A rezsi ára országosan nagyjából egységes. Az élelmiszerek, háztartási szerek semmivel nem drágábbak egy pesti hipermarketben, mint egy szabolcsi hipermarketben. Egy BKV jegy sem drágább, mint egy helyijárat jegy egy 20 ezres vidéki városban.

A szolgáltatások árában valóban van különbség, de ha nem jár valaki rendszeresen étterembe, autója nincs, és ha nem olyan nő az illető aki heti szinten járna műkörmöshöz, fodrászhoz stb., akkor ez csak töredékét teszi ki a teljes költésnek.

2023. ápr. 12. 14:23
 5/35 anonim ***** válasza:
89%
Ha lenne egy saját lakásom Budapesten, havi 200.000Ft-ból én is félre tudnék tenni úgy 30-40.000Ft-ot. Nekem a havi ételre költés az 80.000Ft-ból kijön, viszont így hogy 140.000Ft-ot fizetek albérletért a havi 280.000Ft-ból igencsak át kell gondoljam mire adok ki pénzt...
2023. ápr. 12. 14:23
 6/35 anonim ***** válasza:
92%
Ahogy írták. Kaja 1 főre 80 ezerből megvan, és még csak nem is koplal (jó, nem a mekibe eszik minden nap). A rezsi is korrekt 40 ezer körül egy pici lakásra.
2023. ápr. 12. 14:27
 7/35 NTBS ***** válasza:
92%
Saját lakásában élve, semmi feleslegesre nem költve simán lehet.
2023. ápr. 12. 15:31
 8/35 anonim ***** válasza:
86%

Nem költ Junk-foodra, tud valamennyire főzni és nem dobálja ki a 3 napos kaját se, hanem megeszi.

Nincs 25 ezres mobilcsomagja, meg mindenféle előfizetése hozzá, nem fizet áruhitelt nem is vásárol ilyesmiket részletre.

Éltem én is így, ma is megoldható, csak át kell állni az értékrendekkel.

Nekem se kellett a 25 ezres márkás cipő amikor 7 ezerért betétes, szögálló munkáscipőt tudtam venni ami kibírta akár öt évig is pár talpbetét cserével.

Volt, hogy bérletre se költöttem, ott volt a bringa, vagy esősebb időkbe lógtam a gyüjtőjeggyel...

2023. ápr. 12. 15:37
 9/35 anonim ***** válasza:
85%

Nameg nem volt cigike meg sörike meg energyke se, mert már húszévesen leraktam őket.

Előző voltam...

2023. ápr. 12. 15:39
 10/35 anonim ***** válasza:
90%

Saját lakásban élve még tök jó a dolog.

Annó, amikor otthon laktam, havi 80 ezer forint is elég volt havonta, mert ebből ment az összes számla és valamennyi kaja.

Aztán elköltöztem, albérletben laktam. Volt, hogy 130 ezer forint ment el (inkább legyen 150 ezer forint, hogy kerekítsünk), ebben benne volt a 70 ezer forintos albérleti díj. igaz, én se jártam sehova se, otthon ültem, meg olcsóbb kajákat vettem.

Most már ez nem menne szerintem, merthát ami eddig 500t volt, most már egy ezres. Ami eddig 169ft volt, az már duplája. És nem, nem az volt, hogy étteremben eszek. krumpli, olcsó felvágott, tejfölféle (inkább a tejfölutánzat), olcsó kilós virsli, zöldségkeverék, ezek voltak azok, amiket vettem. Ja, meg hagyma, hüvelyes.

2023. ápr. 12. 15:41
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!