Mit csináljak ha nem tudok betanulni a munkában?
Felvettek egy munkára, banki háttérmunka. Viszont ez nekem nagyon nehéz, már 1,5 hónapja csak tanulunk és semmi tényleges munkavégzés.
Én fordítva voltam hozzászokva, pl. mikor adminisztrátor voltam először csak egyeztettem ügyfelekkel, emaileztem, számláztam, aztán egyszerűbb, majd bonyolultabb feladatok és végül mindent csináltam.
Most viszont kaptunk egy nagy adag elméleti cuccot, tanuld meg aztán ha megvan akkor ülhetek egyáltalán oda a géphez.
Nekem ez azért rossz, mert úgy érzem magam mint a suliban, és nekem van valami "bajom", hogy nem tudok papírról, könyvből tanulni. Alig tudtam elvégezni a sulit. Viszont a matek amivel más szenvedett azt kisujjból kiráztam, meg feladatokat szerettem megoldani. Sportolok is. Nem vagyok hülye, csak egyszerűen az hogy olvasni/ tanulni kell valamit nem köti le a figyelmemet. :(
30 F
Mennyi időt mondtak a betanulásra?
Elméleti tudás nélkül nem fognak odaültetni dolgozni.
Mondok egy példát, cégekkel és E.V-kel is foglalkoztam az előző munkahelyemen. A cégesnek több és bonyolultabb dokumentuma volt. Arról még fogalmam sem volt, de az e.v. ügyfeleket vittem. Addig a kolléganő meg vegyesen. Aztán magabiztosan ment az e.v. közben ha volt szabadidő akkor közben tanultam és később ment a céges is. Ha már az is ment akkor őstermelők, családi gazdálkodók az ilyen bonyolultabbak.
Hülyeség a munkaerő kezébe adni egy könyvet addig amég A-tól Z-ig meg nem tanulja!
Pontosan ilyen helyen voltam, olvasd el a storym:
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
Én első munkahelyemen már első héttől kezdve programoztam és masszívan bedobtak a mélyvízbe, ami elsőnek nagyon stresszes volt, mert azt hittem, hogy az a normális tempó.
Sokszor rosszul éreztem magam, hogy folyamatosan segítséget kérek. Nem látom át a komplex rendszert, amin nem segített, hogy olyan témában fejlesztettem, ami tele volt szak szavakkal (nem IT), amiről ötletem sem volt mi, így koncepcionálisan is nehéz volt elképzelni mit fejlesztek.
... de végül rettenetesen előnyömre vált, mert ismerőseimhez képest sokkal gyorsabban és jobban fejlődtem. Következő munkahelyen pedig túlteljesítettem.
Az még szerintem a lazább dolog, amikor ilyen sokáig tanul az ember, mint amikor tényleg betolják a mélyvízbe azzal a jeligével, hogy "találd ki és kérdezz ha valami nem megy".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!