Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tartozik felelősséggel a volt...

Tartozik felelősséggel a volt főnököm annyival, hogy minimum beajánl pár helyre úgy, hogy új munkát találjak? Bővebben leírom a szituációt.

Figyelt kérdés

Egy vidéki városban kaptam jó munkalehetőséget ezért odaköltöztem. Nagyon hívtak, hogy szükségük van olyan szakemberre mint én ezért menjek oda.

Odaköltöztem. Albérletet vettem ki, stabil lett, megszoktam az ottani életet, viszont az egyik idióta kollégával aki már régebb óta ott volt konfliktusom lett és annyira elharapózott a dolog (pár hónapig tudtam azért tartani) hogy nem lett szerződéshosszabbítás.

Igazából egy kamu az egész, csak az nem tetszett a csapatnak, hogy extra munkával jár az, hogy velem együttműködnek mert egy újabb folyamatot vonnak be, és senkinek nem tetszett, mindenki húzta a száját és mindenki rám mutogatott, hogy éppen miért nem dolgozik vagy mi baja van.

A probléma az, hogy miután a szerződés nem lett meghosszabbítva én itt ragadtam ebben a városban és nem találok munkát. Van egy pár iroda ahol hasonló munkakörben dolgozhatnék, de mind ismerik a volt főnökömet és szerintem ő nem kifejezetten ajánl, ezért is nem találok munkát, de ez már csak találgatás.

Itt most az a kérdés, hogy ideköltöztem az ország másik felébe mert iderendelt, aztán elküldött. Tartozik-e valamiféle felelősséggel azzal kapcsolatban, hogy segít új munkát találni vagy nem? Ha mondjuk bemegyek hozzá és megmondom neki személyesen, hogy ez így nem korrekt, másrészt meg én is tapasztaltam kifogásolható dolgokat a cégnél amikről én is mondhatnék negatív dolgokat, nem csak a konkurens cégeknek, hanem esetleg más szervezeteknek is, az már egyértelmű zsarolás nem?

De szép szóval nem lehet valamit elérni?

Persze meg egyben azt is értem, hogy abszurd az, hogy tőle várom el, hogy munkát keressen nekem. Ki mit mond?

2023. ápr. 9. 21:44
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Mármint most röviden, ha ismeri a környékbeli cégeket, be tudna ajánlani, akkor ebben az esetben elvárható. Mert nekem így, ha nem találok munkát a városban költöznöm kell.
2023. ápr. 9. 21:52
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik semmiféle felelősségel.
2023. ápr. 9. 22:00
 3/25 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom. De azért kíváncsi vagyok ki mit ír.
2023. ápr. 9. 22:06
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. ápr. 9. 22:06
 5/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem tartozik ő neked semmivel.

Kívánom hogy találj hamar új melót.

2023. ápr. 9. 22:12
 6/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik vele. Főleg hogy nem ismerjük az ő oldalát... Lehet hogy ő mást is mondana, miért téged küldött el, és nem a másik kollégát.
2023. ápr. 9. 22:47
 7/25 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalan nem tartozik felelősséggel. Sikeres munkakeresést
2023. ápr. 10. 07:09
 8/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartozik semmivel. Ő a volt főnököd, akivel nem tudtál hosszútávon együtt dolgozni, így nem reális az elvárásod.
2023. ápr. 10. 07:13
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem, miért ajánlana valakit, akivel összeférhetetlenség és rugalmatlanság miatt nem hosszabbított szerződést? Durván alternatív valóságokban tudtok létezni.
2023. ápr. 10. 07:31
 10/25 NTBS ***** válasza:
100%
Nem és nem is biztos, hogy akar segíteni.
2023. ápr. 10. 09:19
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!