Hogyan találhatok munkát Japánban?
Már régóta gondolkozom azon, hogy jó lenne kiköltözni Japánba, ha végeztem a sulival. Nyilván tudom, hogy ott sem lehet jobban élni, engem inkább az ottani kultúra vonz. Most középiskolában tanulok turizmus szakon és igazából arra gondoltam hogy esetleg turizmusban dolgoznék.
Úgy hallottam, hogy nagyon nehéz Japánban munkát találni magyarként és felsőfokú nyelvtudás kell hozzá.
Van esetleg valakinek tapasztalata ebben? Vagy hallott róla valamit?
Egyetemi végzettség mindenképp kell hozzá?
Ja egyik barátom kint él 2 éve már. Több út is vezet ki. Az egyik hogy neked van diplomád egy adott területre és akkor a cég akihez mész dolgozni szerez neked working visa-t ami 10 évig érvényes. Diploma nélkül úgy szoktak working visa-t adni a cégek ha van igazoltan 10 év munkatapasztalatod az adott területen. Vagy tanulni mész ki egyetemre ha be tudsz kerülni ami nem egyszerű mert japánban elég komoly egyetemek vannak világranglistán magasan a magyarok felett állnak.
Szóval kérdésedre válaszolva nem kell egyetemi végzettség feltétlenül de úgy a legkönnyebb.
Szép remények, de ha Japánban akarsz élni, akkor kösd fel a Yukatádat!
Csak úgy kimenni dolgozni nem fogsz tudni. Úgy lehet kijutni, hogy előbb itthon dolgozol egy Japán, vagy legalább is nemzetközi multinál és cégen belül úgy helyezkedsz, hogy kiküldetést kapj Japánba. Ahhoz, hogy ki tudj menni, legalább egy N3 nyelvvizsgára szükség van. Ha a cég kiközvetít, az általában elsőre csak 1 év szokott lenni és nagyon jónak kell lenni a munkában, hogy meghosszabbítsák a kiküldetést. Arra pedig készülj fel, hogy nagyon nehéz beilleszkedni, mert ha a cégen belül nem is, de a városban eléggé kinézik a gaijinokat. Persze embere válogatja.
Van egy ismerősöm, aki már évek óta kint él. Ő is ezt az utat járta végig.
A másik, ami lehetséges, de az tényleg csak 1 nagyon max 2 év: ha ösztöndíjjal kimégy tanulni, de ez még talán nehezebb, mint az előző út.
De mindenesetre 頑張れ
2-es: hulyeseget ne irjunk, munkavizum ervenyes lehet 6 honapig, 1 evig, 3 evig vagy 5 evig. 10 eves nincs.
Kerdesedre a valasz pedig a sajat utambol kiindulva a kovetkezo:
-japan szak egyetemen (ELTE / Karoli)
-1 ev csereprogram a BA alatt valamilyen japan egyetemen
-mesterkepzes Japanban
-munkakereses, elhelyezkedes
Ha sikerul diakkent kijutni, akkor vegigjarhatod azt az utat, amit a helyi egyetemistak. Azonban ez az egesz, amit leirtam egy k.rva nehez es kinkeserves folyamat, nalunk anno a Karolin a szak haromnegyede kibukott/lemorzsolodott.
En jelenleg Osakaban elek es dolgozok egy IT cegnel.
Ha van kerdesed irj PM-ben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!