Kamu a SALARY GUIDE-ban található IT bér vagy én vagyok töketlen?
Hi! Nézegettem a Hays salary guidet az IT bérekkel kapcsolatban és megdöbbentő számokat láttam pl: junior manuális tesztelő átlagos bére bruttó 700 000, senioré pedig 1,8 millió is lehet... egy manuális tesztelőnek??
Én másfél éve dolgozom gazdinfó BSc és közgáz MSc diplomával data scientistként bruttó 750k + cafi + 13. havi bérért és nem tudom eldönteni hogy erős túlzás amit a salary guidekban látni lehet vagy én vagyok töketlen hogy ilyen "alacsony" bérért dolgozom, mert ezek alapján egy teljesen 0 tapasztalatos junior data scientist br. 900k-ról indul átlagosan 1,1M a fizu, juniorként pedig 1,4M is elérhető...
Kinek milyen tapasztalata van a bérezéssel kapcsolatban? Valóban annyit kerestek juniorként mint amennyi a salary guideban szerepel?
Nem, ezeket a salary guide-okat több forrásból, de nagyobb részt önbevallás alapján tett nyilatkozatokból állítják össze.
Nagyon erősen túlzó a bennük szereplő adatok szinte mindegyike.
Data scientist kicsit magasról indul, szerintem az egy kicsit túlzás, hogy minimális tudással br 900 at adjanak.
Az oké viszont hogy több tapasztalattal többet keres mint egy sima developer.
Fizuknál szerintem fontos észben tartani, hogy ahhoz hogy jól keress stratégikusan jól kell váltanod, mert nem biztos hogy a cég úgy emel fizut ahogyan kéne. Mondjuk ha vesszük a tavalyi évet, kb 20% infláció volt, ahhoz hogy kifizesse az extra tudásodat a cégnek legalább 30% ot kellett volna emelnie, amit viszont sok cég nem csinál meg. Ezért helyek között óriási, akár 2-300 ezres fizetés különbség is lehet
Több kezdő ember fizuját ismerem és vannak akik kb 1 év tudással 10% al többet kapnak mint jelenleg te, mint sima developer. Viszont olyanról is tudok aki 10% al kevesebbet visz haza data scientistként.
Haysos fizetésért olyan céghez kell menni aki rajtuk keresztül keres embereket.
Noname helyeken nem fogják megadni a salary guide sávokat.
Fizetés nem minden.
Volt olyan fizum ami bőven az ársáv teteje fölött fizetett de olyan stresszes volt, hogy pár hónap után otthagytam.
Most egy nyugis helyen dolgozom átlag alattiért.
#6 Egyetértek, annál viszont kevés jobb érzés van a világon amikor alulfizetett, stresszes munkahelyről váltasz egy jól fizető, nyugis helyre.
Én egy kis noname startupnál dolgoztam bruttó 400k-ért, ahol sokkal kevesebb ember volt mint amennyi az elvégzendő feladat, szűkös határidők, állandó variálások, fizetetlen túlórák, 3x annyit dolgoztam mint most egy multinál 850k-ért
#8: Már lejárt a hirdetés, itt van amit a Google elmentett róla:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!