Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Beírnátok ezt? (Kérdésed túl...

Beírnátok ezt? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )

Figyelt kérdés

Szerintetek beírjam a nem túl jó szigorlati jegyemet a jelentkezési lapra?

Sajnos van egy cég ahová szeretnék menni, de a jelentkezési lapon van egy olyan rublika hogy "szigorlat eredménye, ha volt".

Sajnos az kettesre sikerült. Akkoriban örültem neki, mert 83 emberből nekünk nyolcunknak sikerült elsőre! Persze ez így ebből nem derülne ki és ráadásul az adózás tantárgy miatt lett ilyen, mert elcseszték a javítást...:( Kérdésem az lenne, hogy ha nem írom be, szerintetek rájöhetnek valahonnan? Amúgy nem kell nagy pénzügyi zseninek lenni, hogy el tudjam végezni a munkát - az adózáshoz meg semmi köze sincs - , de attól tartok, hogy ez miatt hátrányban lennék...

Ti mit tennétek?

Köszi előre is

2010. okt. 7. 19:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Ha kérik, és van, akkor írd be. Lehet, hogy nem túl fényes, de hazugsággal kezdeni sem az.

Sok sikert!

2010. okt. 7. 20:05
 2/15 anonim ***** válasza:

Köszi, hogy írtál!

Az már hazugság, ha nem írom be?

Mert ha beírnék egy négyest akkor az lenne hazugság nem?

2010. okt. 7. 20:12
 3/15 anonim ***** válasza:

Lehet nevezni füllentésnek is. De az igazság elhallgatása.

Vagyis egy hamis dolgot állítok.

Persze, ha úgysem néznek utána? Bár ha az ember nem írja be, akkor meg fogják kérdezni, hogy kaphatott diplomát, ha nincs ilyen szigorlata. (De nem is államvizsga jegyről beszélünk, s nem is a munkához kapcsolódik, akkor miért kell az nekik?

2010. okt. 7. 20:16
 4/15 anonim ***** válasza:

A bolognai rendszerben már nincsenek szigorlatok... Mi voltunk az utolsó hagyományosok, akik szigóztak... és ráadásul én egy évet csúsztam, tehát olyan mintha bolognás lennék...

Az hogy minek kell nekik? Lehet azért, hogy megtudják mennyire tudok számolni? Nem tudom, de ez egy érdekes kérdés... De ha jól tudom eddig senkinek sem kellet megmutatnia az ismerőseim közül az indexüket sőt még a diplomájukat sem kérték el..

2010. okt. 7. 20:27
 5/15 anonim ***** válasza:

"Az hogy minek kell nekik? Lehet azért, hogy megtudják mennyire tudok számolni? Nem tudom, de ez egy érdekes kérdés... De ha jól tudom eddig senkinek sem kellet megmutatnia az ismerőseim közül az indexüket sőt még a diplomájukat sem kérték el.."

jó, de nekünk viszont mutatni kellet referenciát. erre nem építhetsz, hogy nekik mi volt. lehet arra kell, hogy ha van 2azonos képességű ember, akkor a jobbat veszik fel. ha hazudsz és kiderül, akkor nem csak az adott cégnél, de esetleg másoknak/partereinek ismerőseink is behint, hogy az XY ember mekkora hazug disznó...

2010. okt. 7. 20:42
 6/15 anonim ***** válasza:

"2azonos képességű ember, akkor a jobbat veszik fel."

De ez akkor is butaság...hisz nem tudhatják hogy milyen erős az adott főiskola / egyetem... volt egy barátnőm aki egy egyetemen 4-5 volt egy OKJ-s képzésben (2 éves volt), aztán 2 év után jelentkezett a mi fősulinkra, és 6 tantárgyból meghúzták félévkor (összesen 8 volt)...

2010. okt. 7. 20:57
 7/15 anonim ***** válasza:
Írd be nyugodtan!Ha rákérdeznek interjún nyugodtan mondd meg hogy hány emberből hányat meghúztak de te átmentél.Egyébként nem tudom ki találta ezt ki.A hr-esek?Óriási különbság van az intézmények között mint pl a Nyíregyi Főiskola és a BGF ,vagy a Debreceni egyetem és a Corvinus között.
2010. okt. 7. 21:31
 8/15 anonim ***** válasza:

Köszi mindenkinek

Kedves 21:31-es!

Csak kíváncsiságból rangsorolnád a sulikat amiket felsoroltál? (pont közte van az amelyiket elvégeztem)

Amúgy azért tettem fel a kérést, mert amúgy nem szégyenlem, de lehet ez alapján is rostálnak, és ha lehetőséget kapnék egy szóbeli interjúra és kiderülne, ott ki tudnám magam dumálni :D (legalábbis remélem :)))

2010. okt. 7. 22:37
 9/15 anonim ***** válasza:
Nyíregyházán és Debrecenben az emberhez "vágják" a diplomát nemcsak közg. szakon hanem bármilyen más szakon (a többi hasonló szakot indító főiskolához, egyetemhez képest) sajnos magamon tapasztalom (műszaki szakon vagyok).Bocs de ez a véleményem , így látom.Ha jól tippelem a KTK-ra jártál Debrecenben.Persze az egyetemi diplomával jobban felvesznek mintha a BGF-et végezted volna el vagy másik fősulit de csak ha nem kérsz többet vagy sokkal többet mint aki fősulin végzett (mert ha a cégnek elég egy főiskolai diplomás ember aki megelégszik kevesebbel akkor azt fogják felvenni).
2010. okt. 7. 22:48
 10/15 anonim ***** válasza:

"Ha jól tippelem a KTK-ra jártál Debrecenben."

Sajnos nem talált :(

BGF/PSZF...

bár ha előbb tudom, hogy csak hozzávágják az emberhez az egyetemi diplomát, akkor nem szenvedtem volna végig a fősulit.

XDDDDD

De azért köszi... Szóval amit elvégeztem -vért izzadva az - a rangsor alján van...

2010. okt. 7. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!