Tapasztalat a programozaskarrier.hu-val kapcsolatban?

Nekem az a bajom ezekkel a magyar kuzusokkal, hogy mindegyik túlárazott.
Nézd itt egy udemy kurzus:
764.289 ember vette meg. Udemyn a legolcsóbb ára ennek 9.99 lehetett pár éve mindne féle kuponokkal és időnkénti akcióval, de biztos sokan vannak, akik 15, 20 akár pár ember aki képes volt 100 dollárt fizetni érte.
Konzervatívan ha számoljunk 10 euróval / vásárló, de szerintem sokkal több. Meg feltételezzük, hogy a Udemy mint platform vesz 50%-ot, meg mondjuk az előadó is 50%-ot adózik.
(Mondjuk szerintem ennél azért picivel több marad meg neki)
764289 x 10 x 0.5 x 0.5 = 1.910.722,5
Ez majdnem 2 millió euró, ami 726 960 169,88 FT körül van most.
Csak gondolj bele ... ennyi pénzért, ennyi év alatt egy az oktató évek óta folyamatosan frissíti a kurzusát.
Jelenleg 108.5 órányi anyaga van.
Évekkel ez előtt én is megvettem ezt és azóta már Java fejelsztőként dolgozom és, amikor még megvettem ez csak kb 40 óra volt. Annak a 40 órás anyagnak is biztos van olyan része, amit én alig tudok, mert például kevés alkalommal jön elő munkában a többszálúság, vagy a regex tehát még én is tudtam volna belőle tanulni, de most ez a +60 óra kitudja mi, de 100%, hogy még senior fejlesztők is bőven tudnak belőle tanulni.
(Én még junior vagyok)
-----------------------------------------------
Most gondolj bele az általad linket oldalon mennyi kurzust adnak el. Azt el kell osztanuk egymás között, úgy hogy mindketten jól jőjjenek ki és tudjuk, hogy a magyar programozó nem szeret ingyen dolgozni és ha a srác németben van ki akkor abszolút magasabb elvárásai vannak.
Itt valószínűleg a költségek nem 750 ezer diákon oszlanak el, hanem nagyon maximum 100 emberen, de simán lehet jóval kevesebb...
Tehát ha bele gondolsz ... LEHETETLEN, hogy azonos vagy éppen hasonló értéket tudnak átadni 300.000FT-ért, mint az általam belinkelt Udemy kurzus 10 euróért, ami most kb 4 ezer forint.
Elhiszem, hogy minőségi az anyag, meg mindenki, de lehetetlen hogy ne 1/10 részét adják a udemy kurzusnak át, legalább 100x áron, de ha bele vesszük, hogy a udemy kurzus tananyagnak a 1/10 része, akkor legalább 1.000 szeres áron adják.
Abszolút nem éri meg.
Értéke meg semmi nincs ha adnak is bármilyen "bizonyítványt". A udemy korzus után kapott PDF konkrétan többet ér, mert az legalább többen ismerik és nagyából tudják milyen anyagot tanultál, de persze az sem ér kb semmit.
Inkább vegyél pár udemy kurust.

2# De ... Legtöbb udemy kurzusnál van külön discord csoport, ahol nem csak 2 ember válaszol, hanem akár bármelyik "diák".
1 ilyen discord csoportban én is benne vagyok szeritnem. Az Angularral kapcsolatos én legalább 2 random embernek már segítettem, mert pont volt időm.
Meg a Udemy oldalán is van a videók alatt comment szekció és ott is fel lehet tenni kérdéseket.
Az önéletrajzos dolog meg szerintem picit paraszt vakítás, hiszen például egy sima "Programozók" facebook csoportban (ahol 22 ezer ember van) simán tudsz segítséget kérni és ott annyira segítenek, hogy már rád is írnak páran, hogy beajánlanának a cégükhöz.
(Hiszen az nekik is pénz ha bejössz a cégnek)
Persze profit CV írót is megbízhatsz és még úgy is sokkal olcsóbb és jobb.

Ja és a project munkákra reflektálva. A Udemy-n meg persze kb minden kurzus legalább egy, de van ami nagyon sok projecten keresztül visz az eléjtől a végéig.
Már ha csak lemásolod és semmit egyedi dolgot nem adsz hozzá, az is bőven több, mint amit valaha adhatnak egy ilyen magyar tanfolyamon. Konrkétan lehetetlen, hogy ugyan azt az anyagot és komplexitású projectet végig darálják ennyi pénzért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!