Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen egyetemi szakok vannak,...

Milyen egyetemi szakok vannak, amik a kémiával foglalkoznak és sokat lehet velük keresni?

Figyelt kérdés
2023. márc. 27. 10:35
 1/9 anonim ***** válasza:
Mi a sok? Először ezt tisztázzuk.
2023. márc. 27. 10:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Kémiával esetleg "relativ" lehet sokat keresni mert más komolyabb területekhez képest (informatika, matek, fizika (mérnöki területek)) elenyésző a bérezés
2023. márc. 27. 11:45
 3/9 ascelpius ***** válasza:
Közellátásban dolgozó gyógyszerészek az orvosi bértáblát kapják ami Magyarországon átlag feletti bérezést ad. Ha tethetséges vagy akkor a versenyszférában is szép summát lehet vele összeszedni.
2023. márc. 27. 13:08
 4/9 A kérdező kommentje:

1-es, egy olyan életet akarok, amiben pl mikor van egy karácsonyi vásár vagy pálinkafesztivál valamelyik nagyobb város főterén, akkor annyit tudjak enni mindenből, amennyit akarok. Nem akarok luxusban élni luxusnyaralásokkal és társaival, csak egy kényelmes életet élni, amiben nem kell amiatt aggódnom, hogy hogyan fogok kijönni félév végén, hanem meg tudom venni azt, amit éppen megkívánok.

2-es, sajna én is ezt érzem, emiatt is vágtam bele egy olyan szakba, amivel eléggé sokat is lehet keresni, meg azt hittem, hogy érdekel, de valójában nem. Most jöttem rá arra, hogy mi érdekel valójában.

3-as, ezt az infót meg tudnád erősíteni valahogyan?

2023. márc. 27. 13:31
 5/9 anonim ***** válasza:
7%
Ilyen proli vágyaikat és hozzáállással, nem ajánlom a tudományos/műszaki pályát. Menj valami szakmunkásnak, fogsz ennyit keresni és a kulturális szinteden lévő emberekkel mehetsz zabálni és piálni a pálinkafesztre.
2023. márc. 27. 13:49
 6/9 ascelpius ***** válasza:
100%

3-as vagyok, mégis melyik részét erősítsem meg?

Az orvosi bértábla és hozzátartozó törvény kikereshető a neten

[link]

8.§ 3-as pont: Az orvos, szakorvos, fogorvos, szakfogorvos, GYÓGYSZERÉSZ, SZAKGYÓGYSZERÉSZ, továbbá a Kormány rendeletében meghatározott munkakörben foglalkoztatott, egyéb, nem egészségügyi egyetemi végzettséggel, valamint nem egészségügyi egyetemi végzettséggel és egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy illetménye el kell hogy érje az 1. mellékletben az egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló személy fizetési fokozatához meghatározott összeget, és nem haladhatja meg a Kormány rendeletében meghatározott összeget, ennek hiányában a fizetési fokozathoz az 1. mellékletben meghatározott összeg százhúsz százalékát. Az egészségügyi szolgáltató vezetőjének illetménye el kell, hogy érje az 1. melléklet szerinti legmagasabb fizetési fokozathoz meghatározott összeget és nem haladhatja meg a Kormány rendeletében meghatározott összeget, ennek hiányában a legmagasabb fizetési fokozathoz az 1. mellékletben meghatározott összeg százhúsz százalékát.

Jelenleg egy pályakezdő eü szolgálati viszonyban levő bére bruttó 687 837, teteje 2,3 millió. (fent linkelt jogi bla bla első mellékletében láthatóak az összegek)

Magánszektornak ebből adódóan nyílván lekellett ezt követnie, hiszen ha nem teszi akkor a gyógyszerészek átmennek a közegészségügybe és nem lesz emberük.

2023. márc. 27. 14:55
 7/9 A kérdező kommentje:

6-os, köszönöm, pont erre lettem volna kíváncsi.

5-ös, nem fogom megadni ezt az élvezetet a magad fajta embereknek.

2023. márc. 27. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:
bionika, vegyészmérnök
2023. márc. 27. 17:13
 9/9 A kérdező kommentje:
8-as, az a baj, hogy a bionika része annyira nem érdekel, a vegyészmérnök elhelyezkedési lehetőségeiről pedig nem hallottam túl jókat.
2023. márc. 27. 18:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!