Pályaelhagyó gépészmérnökök! Ti milyen irányban mentetek dolgozni?
Gépészmérnök vagyok. 2 éve dolgozom a szakmában. Sajnos nincsenek megbecsülve a gépészmérnökök és nem fizetik meg őket. Sok stressz kevés fizuért.
Hogy sikerült a váltás? Megérte váltani? Milyen irányba mentetek tovább?
"2008-ban diplomáztam, akkor több, mint 1 év volt elhelyezkedni, és az akkor bruttó kezdő béremnek ma a nyolcszorosa a bérem."
Ez teljesen irreleváns infó.
Ha te 2008-ban kezdtél mondjuk bruttó 200-250-el, 15 év tapasztalattal mérnök csoportvezetőként nem nehéz a nyolcszorosát megkeresni 2023-ban. Egy 2023-ban pályakezdő gépész bruttó 550-600eft-os fizetése már reprezentatívabb alap egy perspektíva mutatásához. Ennek hányszorosát keresed? Háromszorosát? Négyszeresét?
2008 ban én is szívesen végeztem volna, csak akkor 18 voltam és gimis.
Akkor még sokkal jobb szakma volt ez és mostanra fel lehetett úgy épülni benne hogy ne a technikusi bérrel szúrják ki a szemed.
Ahha, nagyon jó szakma volt 2008-2013 között, mikor a Gyurcsány kúúúrmány jóvoltából a világgazdasági válság totálisan letolt gatyával érte az országot. Rengeteg ismerősömtől aki termelő üzemben dolgozott, hallottam, hogy rúgják ki az emberket, csoportos leépítések ahol meg nem, ott 3 műszak helyett átálltak 2 műszakra és/vagy 4 órás műszakokra, mert annyira visszaesett az ipari termelés.
Tudom hogy 2010-től a zsidesz volt hatalmon, de kb 2013-ra került vissza a válság előtti szintre az ország termelése.
Kedves #15-ös. A sz@rt a fossal nem lehet összehasonlítani egyik sem jó még porcukorral sem.
Narancsos meg maximum az anyukád valaga, küld el Cellulit kezelésre.
13-as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!