Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ti most lennétek fiatalok...

Ha ti most lennétek fiatalok egy szakmát tanulnátok vagy egyetemre jelentkeznétek?

Figyelt kérdés

Nem tudom mihez kezdjek jelenleg magammal 18 vagyok és gondolkozom egyes szakmákon, ugyanakkor érdekel a mérnöki területről a gépészet is.

Ti mit tennétek egy jó szakmát tanulnátok ? (víz-gáz-fűtésszerelő, villanyszerelő,asztalos)

vagy inkább egy gépészmérnöki képzésbe kezdenétek bele?

2023. márc. 6. 15:37
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
98%
Olyan képzésre mennék, ami érdekel és szívesen foglalkozom vele akár szabadidőben is.
2023. márc. 6. 16:09
 2/21 anonim ***** válasza:
27%

- Elég okos vagy az egyetemhez?

- Anyádéknak telik rá?

Én azt amit csináltam. Egyetem. De minden nyáron elvégeztem egy tanfolyamot.

Eleve szakközépben érettségiztem, így villanyszerelő lettem + érettségis. A nyarak alatt meg: B jogsi, vadászvizsga, tűzvédelmi szakvizsga, targonca jogsi,

2023. márc. 6. 16:34
 3/21 anonim ***** válasza:
33%
azt csinalnam amit most a diplomasok 80%a: jott a felismeres hogy telitett a palya diplomagyar orszaga lettunk , nem kell ennyi nyakkendos "szakember" -> tanulnek 2-3 ev alatt szakmat ami letezik is
2023. márc. 6. 17:05
 4/21 anonim ***** válasza:
83%
Ha nem tudod mi akarsz.. menj el dolgozni.. csak 3 műszakba fognak felvenni, mert nincs piacképes szaktudásod.. 3 műszakban megtudod, hogy mit nem akarsz majd csinálni, így tudni fogod, hogy majd mit akarsz.
2023. márc. 6. 17:45
 5/21 anonim ***** válasza:
98%
Egyetem. Lehet, hogy jónak tűnik 22 évesen jól keresni egy szakmával, de már 35 fele közeledve is látom, hogy mennyivel jobban épít le valami nehezebb fizika meló, mint az, hogy számítógépen dolgozom napi 8 órában, ami mellett nyugodtan tudok mozogni és pihenni.
2023. márc. 6. 17:58
 6/21 anonim ***** válasza:
87%
4. Haverom fia így ment el 18 évesen portásnak. Majd 350-et keres, szülőknek lead 50-et, é élvezi, hogy van lóvéja, meg havi 11 nap "meló". Meló = üres irodaházat őriznek.
2023. márc. 6. 18:01
 7/21 anonim ***** válasza:
61%

Le lett pontozva a kettes, de a kérdései jogosak. Hiába mondjuk, hogy menj egyetemre, ha nem vennének fel vagy nem tudnád elvégezni, mert nincs, aki eltartson.

Egyetemre mennék, de nem gépészmérnöknek, mert azok elég pocsékul keresnek.

2023. márc. 6. 18:02
 8/21 A kérdező kommentje:
Van egy középfokú nyelvvizsgám az érettségi eredményeim pedig 78-86% közöttiek szülők tudnának támogatni ha úgy van, viszont ha nem gépészmérnök akkor milyen irányra gondoltál kedves utolsó?
2023. márc. 6. 18:41
 9/21 anonim ***** válasza:
97%
Villamosmérnök vagy az IT bármelyik ága.
2023. márc. 6. 18:47
 10/21 anonim ***** válasza:
17%

Szakma.

Vannak nagyon menő és biztos jövőt biztosító egyetemi szakok, de elég nehezek. Én is egy ilyenen végzek (már csak fél évem van hátra), de nagyon nehéz volt és szaktársaimon látom, hogy ők is osztják ezt. Meg persze mentálisan és fizikailag megterhelő.

Mostanában is van olyan nap, hogy reggel 8kor elkezdek programozni és éjfélig tolom. (Mérnökinfóra járok) 8-17-ig home officaban munka, utána meg beadandó gyártás most pont egy szabválra, de a 17:00-00:00 tartó időt van, hogy matek (de az így a végén már kevésbé) vagy egyébb informatikai témájú dolgokra fordítom. Rengeteget híztam és mentálisan meggyötört az egyetem. Persze ahogy nézem elég jól állok és biztos jövő van előttem.

Ettől függetlenül sokkal jobban lennék mentálisan és fizikailag ha mondjuk elmegyek villanyszerelőnek, dolgoztam volna valahol egy picit és kb mostanában indítottam volna egy sima magánvállalkozást. Szakmát tanult családi ismerősöktől halva pedig hasonlóan biztos a jövő mint egy programozónak és a jövedelem is hasonló.

Egyetemi szakokból meg többnyire az a jó, ami k--va nehéz és azokból sem mindegyik.

2023. márc. 6. 19:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!