Ha ti most lennétek fiatalok egy szakmát tanulnátok vagy egyetemre jelentkeznétek?
Nem tudom mihez kezdjek jelenleg magammal 18 vagyok és gondolkozom egyes szakmákon, ugyanakkor érdekel a mérnöki területről a gépészet is.
Ti mit tennétek egy jó szakmát tanulnátok ? (víz-gáz-fűtésszerelő, villanyszerelő,asztalos)
vagy inkább egy gépészmérnöki képzésbe kezdenétek bele?
- Elég okos vagy az egyetemhez?
- Anyádéknak telik rá?
Én azt amit csináltam. Egyetem. De minden nyáron elvégeztem egy tanfolyamot.
Eleve szakközépben érettségiztem, így villanyszerelő lettem + érettségis. A nyarak alatt meg: B jogsi, vadászvizsga, tűzvédelmi szakvizsga, targonca jogsi,
Le lett pontozva a kettes, de a kérdései jogosak. Hiába mondjuk, hogy menj egyetemre, ha nem vennének fel vagy nem tudnád elvégezni, mert nincs, aki eltartson.
Egyetemre mennék, de nem gépészmérnöknek, mert azok elég pocsékul keresnek.
Szakma.
Vannak nagyon menő és biztos jövőt biztosító egyetemi szakok, de elég nehezek. Én is egy ilyenen végzek (már csak fél évem van hátra), de nagyon nehéz volt és szaktársaimon látom, hogy ők is osztják ezt. Meg persze mentálisan és fizikailag megterhelő.
Mostanában is van olyan nap, hogy reggel 8kor elkezdek programozni és éjfélig tolom. (Mérnökinfóra járok) 8-17-ig home officaban munka, utána meg beadandó gyártás most pont egy szabválra, de a 17:00-00:00 tartó időt van, hogy matek (de az így a végén már kevésbé) vagy egyébb informatikai témájú dolgokra fordítom. Rengeteget híztam és mentálisan meggyötört az egyetem. Persze ahogy nézem elég jól állok és biztos jövő van előttem.
Ettől függetlenül sokkal jobban lennék mentálisan és fizikailag ha mondjuk elmegyek villanyszerelőnek, dolgoztam volna valahol egy picit és kb mostanában indítottam volna egy sima magánvállalkozást. Szakmát tanult családi ismerősöktől halva pedig hasonlóan biztos a jövő mint egy programozónak és a jövedelem is hasonló.
Egyetemi szakokból meg többnyire az a jó, ami k--va nehéz és azokból sem mindegyik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!