Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha ti most lennétek fiatalok...

Ha ti most lennétek fiatalok egy szakmát tanulnátok vagy egyetemre jelentkeznétek?

Figyelt kérdés

Nem tudom mihez kezdjek jelenleg magammal 18 vagyok és gondolkozom egyes szakmákon, ugyanakkor érdekel a mérnöki területről a gépészet is.

Ti mit tennétek egy jó szakmát tanulnátok ? (víz-gáz-fűtésszerelő, villanyszerelő,asztalos)

vagy inkább egy gépészmérnöki képzésbe kezdenétek bele?

2023. márc. 6. 15:37
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha rendes szakot választasz, és megvan az eszed hozzá akkor egyetem, mivel sokkal több lépési opciót biztosít és könnyebb területek között mozogni
2023. márc. 6. 19:24
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

"Eleve szakközépben érettségiztem, így villanyszerelő lettem + érettségis. A nyarak alatt meg: B jogsi, vadászvizsga, tűzvédelmi szakvizsga, targonca jogsi,"

Na hát ezeknek egynek sincs semmi értelme ha komoly egyetemi végzettséged van. Majd biztos egy szívsebész lealacsonyodik olyan szintre hogy targoncát fog vezetni nem?

2023. márc. 6. 19:38
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
12. Gimi nem volt a közelben. A jogsit és a vadászvizsgát használom. Egyetem alatt diákmelóztam targoncásként. Használtam őket. Bár igaz, nem szívsebész vagyok.
2023. márc. 6. 19:41
 14/21 anonim ***** válasza:
100%
Egyetem mellett döntöttem és nem bántam meg. Már pályakezdőként is a budapesti átlag fölött kerestem, a jövőben pedig a jelenlegi fizetésem többszörösét is megkaphatom majd. A munka-magánélet egyensúly is jobb mint a szakmák többségénél.
2023. márc. 6. 20:29
 15/21 anonim ***** válasza:
0%
#12 Isten hozott szép hazánkban b+
2023. márc. 7. 05:26
 16/21 anonim ***** válasza:
95%
Én orvosira mennék. Eü-t tanultam, de az eü-n belül az orvosi diploma a legpiacképesebb végzettség és sok olyan szellemi munka van a gyógyszeriparban, vagy a klininai vizsgálati területen belül, ahol nem számít, hogy életedben nem láttál még közelről beteget.
2023. márc. 7. 10:50
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
16. Jaaaa, ez csak így megy? BÁRKI besétál, és máris eltudja végezni, és lóvéja is van rá?
2023. márc. 7. 12:02
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
17-es, a kérdező azt kérdezte, hogy mi mit csinálnánk ha most lennénk fiatalok, én ezt tenném. Nem azt állítottam, hogy bárki képes lenne elvégezni. A szövegértésed alapján te pl. valószínűleg nem. 😏
2023. márc. 7. 12:06
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Szakma ÉS egyetem.

Nézd meg, mi az amit szívesen dolgoznál, szerezz benne tapasztalatot, pénzt, aztán utána/mellette/váltogatva végezd el a hozzá lehető legszorosabban köthető egyetemi szakot.

Ha szerencsés vagy, a szüleid egy ilyen úton is támogatnak. (Pénzügyileg mindenképp jobban járnának...)

De igazából mindegy is, a lényeg, hogy az elmélet és a gyakorlat egyensúlyban legyen. Egyetem mellett is lehet sőt kell is szakmában dolgozni, ha célt akarsz érni.

Ha a szüleid csak az egyiket vagy másikat engedik, vedd inkább ezt figyelembe.

2023. márc. 7. 12:37
 20/21 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek! :)
2023. márc. 7. 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!