Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha próbaidőm alatt felmondok...

Ha próbaidőm alatt felmondok és másnap már nem is dolgozok a cégnél, akkor is kötelesek kifizetni a ki nem vett szabadságaimat?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert legtöbb cégnél ha felmondasz, akkor általában kivetetik veled a szabadságokat, mintsem hogy kifizessék részarányosan őket. Próbaidő alatt viszont megtehetem, hogy felmondok és másnap már nem is kell ott dolgozzak. Ilyen esetben is kötelesek kifizetni a bentmaradt szabadságokat? Van valami kiskapu amivel ezt megkerülhetik vagy nem kell aggódnom?

Másik, szokásos felmondásnál másnaptól érvényes a 30 nap felmondási idő. Próbaidő alatt viszont gondolom már aznap érvényét veszi, tehát nem az van, hogy még másnap is ott kell dolgozzak?

2023. márc. 21. 16:17
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Még nem 100% hogy felvesznek az új helyre, de úgy érzem felfognak, ha igen akkor mondok fel :)

Még egy kérdés ha még itt vagytok. A mostani főnököm heti 1-2x nincs bent egész nap. Ha neadjisten pont azon a napon nem lenne bent, amikor én felmondanék (másnap meg kezdenék az új helyen) akkor is feltudok mondani az ő aláírása nélkül?

2023. márc. 24. 17:57
 12/17 anonim ***** válasza:

Attól függ mi van a szerződésedben.

Enyémben is le van írva mire ki jogosult ( próbaidő alatti felmondás esetén is, akár a cég akár én döntök úgy ennyi volt).

Szóban nem elég felmondani, át meg nem veheti / írhatja alá akárki, aki szembe jön veled a munkahelyen ( mármint hivatalosan, aztán kérdés milyek cégnél vagy ugye). Helyettese azért csak lesz bent gondolom, de ha az sincs akkor mail...az is hivatalos forma, de csak szóban nem lesz elég tehát pl telefonon hívni.

2023. márc. 24. 18:20
 13/17 A kérdező kommentje:

Az enyémben ez van:

"A próbaidő alatt mind a munkáltató, mind a munkavállaló jogosult a munkaviszonyt azonnali hatállyal, írásbeli nyilatkozattal, megszüntetni."

2023. márc. 24. 19:08
 14/17 anonim ***** válasza:
54%

Valószínűleg a főnöködnek lesz helyettese, hiszen kell, hogy gondoskodjon valakiről, aki a távollétében intézi az ügyeit, így a munkáltatói jogkört is gyakorolja.

Egy nagy cégnél sincs ott mindig az ügyvezető, de van például "HR", ahol át lehet vetetni a felmondást.

"akkor is feltudok mondani az ő aláírása nélkül?"

A felmondás egyoldalú jognyilatkozat. Nem kell a másik fél beleegyezése hozzá. Az kell, hogy a munkáltatói jogkört gyakorló (távolléte esetén a helyettese, vagy erre kijelölt osztály/szervezet) átvegye a felmondásod.

"Kis Gizike, mint gazdasági ügyintéző jogosult átvenni az ügyvezető távollétében a felmondásokat." Ebben az esetben ez olyan, mintha az ügyvezetőnek adtad volna át.

Azt, hogy mikor vették át tőled a felmondást, tudd igazolni! Ez gyakorlatilag annyit jelent, hogy két egyező példányban írod meg, az egyiket átadod, a másikon pedig dátummal átveteted a munkáltatóval.

2023. márc. 25. 03:48
 15/17 anonim ***** válasza:
34%

Én felmondtam tegnap, próbaidő utolsó napja. Már nagyon elegem volt belőle.

Kifizetik a "bennragadt" szabikat, és ha reggel mondunk fel is ugyanannyi bér jár, mintha azt a napot végigdolgozzuk, ugyanis a felmondási papíron nincs rajta, hogy hány óráig vagyunk bent!

2023. márc. 25. 05:31
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

15

Ez így van, de most erről eszembe jutott egy cég ahol amikor felmondtam próbaidő alatt 9 órakor közölték maradjak bent estig, mondom paaaarddddonnn? Tekintve 40 éves vagyok párszor mondtam már fel életemben, de ha kicsi ha nagy cég volt ilyennel csak ebben az egy esetben találkoztam, hát kinek jó az órákig még egymás fejét nézni, amikor tudjuk ennyi volt? Persze más ha pl eladó valaki egy éjjel - nappaliban és nyitáskor benyögi csá főnök, de ez irodai munka volt semmi extra vagy határidő szóval simán csak szívatás lett volna a cél.

2023. márc. 25. 15:17
 17/17 anonim ***** válasza:
54%

"és ha reggel mondunk fel is ugyanannyi bér jár, mintha azt a napot végigdolgozzuk, "

Ez tévedés. Az lehet, hogy a te munkáltatód így járt el, de nem köteles.

A ledolgozott időre jár bérezés. Tehát ha Te reggel felmondtál azonnali hatállyal, és nem dolgoztad végig az aznapi műszakodat, akkor nem köteles kifizetni azt az időt, amit nem dolgoztál le.

2023. márc. 26. 04:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!