Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Cégeknél lehet ilyet csinálni/...

Cégeknél lehet ilyet csinálni/kérni, ha állásra jelentkezek?

Figyelt kérdés
Megvan hirdetve egy gyakornoki állás, és folyamatosan veszik fel az embereket. Nekem viszont csak olyan júliustól lenne jó, mivel elég kemény félévem van most az egyetemen, és nem férne bele a munka. Olyat tudok csinálni, hogy azt kérem tőlük ha felvesznek, hogy kezdhetnék-e júliustól? Vagy erre csak szimplán azt mondják, hogy nem, és további szép napot? És persze úgy, hogy most még csak március van.

2023. márc. 20. 00:49
 1/10 anonim ***** válasza:
87%
Ez egyéni elbírálás kérdése. A 'cégek' nem homogén szabályok és gondolatok mentén működnek. Lehet az aktuális részleg menedzsere vagy a HR azt mondja ok, persze, de lehet, hogy nem.
2023. márc. 20. 00:58
 2/10 anonim ***** válasza:
89%
Mi gátol meg abban hogy rákérdezz?
2023. márc. 20. 01:18
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
Lehet, csak fogalmazz tisztán már a jelentkezéstől, hogy nyári diákmunkát keresel.
2023. márc. 20. 06:32
 4/10 anonim ***** válasza:
81%

Mindenképpen értékelni fogják hogy felelősségteljesen gondolkodsz, és hogy velük számokat a jövőben.

Szerintem írj rájuk, írd le, és ennyi.

2023. márc. 20. 07:26
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
A telefont sem tudod kezeelni? Ennyi ésszel hogyan vettek fel főiskolára? Felhívjam helyetted őket, hogy kell-e nekik egy balfék majd a nyáron aki még a telefont sem tudja kezelni? Add meg a számot!
2023. márc. 20. 07:58
 6/10 anonim ***** válasza:
40%

Mindig megsértődnek a friss diplomások, amikor azt mondja az ember, hogy használhatatlanok.

Pedig 99%-ban pont olyanok, mint a kérdező. Mondom neki csopvezként, hogy töltsön ki egy J8-as nyomtatványt. Erre 2 napig pörög rajta, hogy mi az a nyomtatvány, hogy kell kitölteni. De annyi esze nincs, hogy odajöjjön, és megkérdezze, hogy "bocs, én még sosem töltöttem ilyet, tudnál rám szánni 2 percet?"

Persze, hogy segítenék neki. Ehelyett ül kukán, és várja a csodát

2023. márc. 20. 08:37
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hasznos válaszokat! És örülök, hogy a kötekedő, kioktatóknak is tudtam segíteni levezetni a feszültséget, és ezáltal jobbá tenni az életüket.
2023. márc. 20. 12:04
 8/10 anonim ***** válasza:
58%
Egyrészt, nincs olyan, hogy biztos, így vagy úgy lesz, a munkaerőpiac nem olyan, mint a mateklecke, hogy egyetlen jó válasz van, minden esetben. Másrészt, nem felvesznek és majd kéred, hanem az interjú során elmondod magadtól, amikor a tanulmányaidról van szó.
2023. márc. 20. 12:13
 9/10 anonim ***** válasza:
58%
Ehhez annyit tudok építő jelleggel hozzátenni hogy nagyon remélem hogy nem ahhoz a céghez jelentkezel ahol én is dolgozom bár ilyen tehetetlen embereket eddig szerencsére nem vettek fel nem hogy még hónapokat várnának rá
2023. márc. 20. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ha júliust mondasz, akkor tuti nem lesz a válaszuk, még pedig azért, mert a sulinak június közepén legkésőbb vége van. Ebből látni fogják, hogy utána még lazítani akarsz vagy két hetet és úgy dolgozni, effektíve azt gondolják majd, hogy nem is akarsz igazán dolgozni. Szerintem inkább mondj június közepét, ahogy vége a sulinak, esetleg ajánld fel, hogy addig is hétvégente szívesen mész, kérdés, hogy milyen munka lenne.
2023. márc. 29. 16:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!