Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mekkora a versenyhelyzet a...

Mekkora a versenyhelyzet a Morgan Stanley gyakornoki programjain?

Figyelt kérdés

Összehasonlítva tipikus IT cégekkel, mennyire körülményes jó átlaggal, infós szakon felvételt nyerni egy Morgan Stanley gyakornoki programba BSc képzés alatt? Van különbség a verseny kiélezettségében és a jelentkezők számában a tavaszi, nyári és az off-cycle programok között?

Mennyi lehetőség van szakmailag fejlődni a Technology, Data és Quantitative Developer irányokban, és mennyire veszik komolyan a jelentkezést infós képzésen, infós háttértudással az embert?

2023. márc. 16. 13:54
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
87%

Egy vicc az egész... Komolyan.

Rettenetesen egyszerű bejutni és nem fizetnek valami jól.

1. Interjú:

-HR-el rövid beszélgetés

2. Interjú:

-Telefonon angolul technikai kérdések. Itt konkrétan sokkal jobban beszéltem a nyelvet, mint az interjúztató és olyan kérdéseket tett fel, mint pl.:

Mi a különbség az override és overload között? (java nyelv)

Mi az öröklés?

stb...

3. Interjú:

Rövid technikai kérdések, a fentiekhez hasonlóan és nagyon rövid programozás, de nevetségesem egyszerű feladatot kell megoldasni. Utána egy rövid motivációs beszélgetés a vezetőkkel.

4. Teamfit:

Azok a csapatok, akiknek szimpatikus vagy az interjúk alapján leülnek veled beszélni. Ez inkább csak baráti beszélgetés, de itt eldönhetik ők és te is, hogy szívesen csatlakoznál-e az adott csapathoz.

Ez után a HR átveszi a beszélgetést. Pici adategyeztetés és rá pár napra jön az ajánlat telefonon, amire 24 óra gondolkodási időt adnak max, de már ott helyben is eltudod fogadni.

Sok a kör, de mindegyik nagyon egyszerű. Amikor neki indultam az interjúknak és is féltem, hogy milyen nehéz lesz, hiszen ez egy olyan nagy amerikai cég, akiről már mindenki hallott, jó irodával stb..., de nem.

Közbe neten is utána olvastam a cégnek és mindenki szídja.

Nincs versenyhelyzet. Sok embert fel tudnak venni. Nálunk külön kihangsúlyozták, hogy nem kell félnünk, ha úgy van mindenkit felvesznek aki jelen van. (Ez az utolsó kör, ott egyszerre elég sokan voltunk. Persze online teams hívásban. Majd az interjú persze külön hívásokban volt)

Átlagot szerintem picit sem nézik.

Jelentkezéskor nekem is megkellett adnom. Én 3.0-at írtam, ettől függetlenül folyamatosan kaptam a feedbacket, hogy milyen jól haladok és a végén kaptam ajánlatot.

2023. márc. 16. 14:32
 2/14 anonim ***** válasza:
100%

1# vagyok. Még annyit hozzátennék, hogy ténylegesen olyan egyszerű kérdések voltak, mint amit fent leírtam példának.

Voltam gyakornoki pozícióval kapcsolatban legalább 8 interjún, de itt voltak messze a legegyszerűbb kérdések.

Ismerősöm főállású pozira jelentkezett és neki is ez volt a tapasztalata, hogy a Morgan Stanleynél a legegyszerűbb az interjú.

2023. márc. 16. 14:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Morgan Stanleyhez minden idiótát felvesznek (viccen kívül), erről híresült el. Én személy szerint nem dolgoztam ott, mert túl alacsony bért kínáltak (egyébként Data Scientist pozi) de az interjú semmi nem volt.
2023. márc. 16. 15:00
 4/14 anonim ***** válasza:
75%
Gyakornoki program, értelemszerűen ennek tükrében rakják össze az interjúra szánt kérdéseket. Ha valaki figyelt egyetemen, akkor meg tudja ugrani az interjút is.
2023. márc. 16. 15:53
 5/14 A kérdező kommentje:
Köszi srácok, ez elég kijózanító. A Glassdoor-os értékelések alapján nekem pont az ellenkezője jött le. Akkor inkább arra irányul a kérdés, hogy ettől eltekintve mennyire professzionális a légkör, és hogy adnak-e ezek a pozíciók szakmailag hasznosítható tudást, illetve vannak-e olyan alternatívák, ahol hasonló területen (investment banking/pénzügyek) több tapasztalatot lehet szerezni gyakornokként itthon.
2023. márc. 16. 16:04
 6/14 anonim ***** válasza:
78%

Én Morgannél vagyok de nem ezen a területen. Több helyen voltam, messze ez a legkomolyabb. Több posztban leírtam már, hogy nem lehet általánosítani, hogy milyen a cég, mert hatalmas. Már a bp-i iroda is majdnem 3000 fő. Az, hogy milyen a csapat a légkör azon múlik milyen csapatba kerülsz.

Interként kapni fogsz magad mellé valakit aki majd adja neked afeladatokat. Mivel éles környezethez nem nyúlhatsz ezért nem biztos, hogy a legizgalmasabb dolgokat fogod kapni, de látni fogod, hogy mi folyik amúgy a cégnél és ha szimpi neked és veled is meg voltak elégedve, akkor át tudnak venni full time.

Valamiért itt a gyakorin savazzák a morgant néhányan azokból legtöbben csak hallomás alapján, pedig jó hely.

2023. márc. 16. 16:52
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Abszolút csapat és esetfüggő a dolog, és egy munkatapasztalattal, multis háttérrel nem rendelkező emberről amúgy se nagyon lehet előre megmondani, mennyire válik be (ha egyáltalán).

Elég sok csapat úgy van vele, jöjjön akárki, nekünk pénzbe nem kerül, ha beválik jó lesz, ha nem akkor meg elnézegeti majd a képernyőt és nem sok vizet zavar.

A lényeg úgyse az, hogy mit tud, hanem hogy mennyit és milyen gyorsan tud tanulni. Azt meg interjún nem nagyon lehet mérni...

2023. márc. 16. 17:24
 8/14 anonim ***** válasza:
Gyakornoki interjúkról tudtok mesélni? Mi alapján választanak ki kb hány embert stb stb?
2023. nov. 30. 00:53
 9/14 anonim ***** válasza:

Rövid (15p) telefonos interjúval kezdődik a folyamat egy hr-essel, ami az adminisztratív dolgokat kivéve angolul folyik. Itt olyan alap dolgokat kérdezhetnek, mint kamat, infláció, részvény. (Pl. What do you know about bonds?) A következő interjú -amibe egyébként majdnem fixen beválogatnak, ha nem vagy félőrült- négy directorral folyik ahol ketten-ketten fél órás váltással szakmai, és personal fit kérdéseket tesznek fel. Ez kb egy online beszélgetés, ahol érzed, hogy az interjúztatók rohadtul nem akarnak ottlenni. Ezután pedig írnak, hogy hogyan döntöttek, és pozitív elbírálást követően egy 6 hetes background check végeztével fel vagy véve. Összesen tehát kb 2+6 hét.

Tapasztalatom szerint kb 30 emberből vesznek fel egyet, aki bejut interjúra valamelyik interjúztató director csapatához nagy valószínűséggel be fog kerülni. A lényeg, hogy ne kamuzz, tudj angolul, tűnj értelmesnek, és készülj fel a cégből.

Remélem tudtam segíteni!

2023. nov. 30. 18:24
 10/14 anonim ***** válasza:
Azt tegyük hozzá, hogy csak ha pénzügyi területre mész kapsz ilyen jellegű kérdéseket, de jól összefoglalta az előző hozzászóló. :)
2023. nov. 30. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!