Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik összeget fogja a...

Melyik összeget fogja a munkálatóm utalni fizetéskor?

Figyelt kérdés

Első munkahelyem lenne 25 év alatt vagyok ma kaptam egy ajánlatot amin többféle összeg is szerepel az érdekelne hogy melyiket fogja utalni a munkáltató(operátor munkakör)

Szerepel rajta egy:

Bruttó alapbér: 250.000ft/hó

„Nyugdijatakarekossagi bonusz": alapbér 7,218%-a(br.18.045,-Ft/hó

Cafatéria (bruttó): 30.833 Ft/hó

---------------------------------------

Teljes kompenzacios csomag (brutto) : 298.8378ft/hó

A kérdés az hogy melyik összeget fogja utalni a munkáltatóm?

2023. márc. 13. 20:22
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

A bruttó összegek nettóját fogja utalni.

A Kafeteriád az mindig ugyanannyi abból nem vonnak: 30.833 Ft/hó

Ha teljesited a havi tervet vagy lejárt a próbaidőd / egyéb feltétel amit majd a munkaszerződésed részletez akkor kapod a kompenzációs csomag bruttója szerinti nettót. Amely mivel 25 év alatti vagy adókedvezményesen (SZJA): 243 552 ft.

Vagy kapod az elején az alapbért ami nettó 203750 forint + kafeteria.

A nyugdijbónusszal nem számolnék egyenlőre, mivel bónusznak nevezi, igy majd kiderül a munkaszerződésből, hogy milyen feltételek teljesülése esetén fog járni.

Meglehet, hgy próbaidő alatt a kafeteriát sem adja, csak ha eltelt a három hónap...

Kezdésnek a legrosszabb esetben az alabért fogod kapni önmagában, aztán majd fejlődik a helyzet vagy nem.

2023. márc. 14. 07:27
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

"A Kafeteriád az mindig ugyanannyi abból nem vonnak: 30.833 Ft/hó"

Ez így nem igaz. Függ attól, hogyan állítja össze a kafetéria csomagot, ha szép kártyára kéri mindet, kb. 22 ezret fog kapni. Továbbá ha mindet kifizetésben kéri, akkor ebből mint szuperbruttóból adózik, így marad belőle ~18 eft.

2023. márc. 14. 07:42
 13/23 anonim ***** válasza:

Ok akkor úgy...

Magyarországon kb olyan a fizetés mint a bucsuba a céllövölde...

A sok kis csillogó cukrospapir a szemetekbe...

2023. márc. 14. 07:50
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolom, hogy a Magyarországozásnak itt most helye van. A szép kártya 28% adóteherrel működik, kb. ennyit "kell" tudni.

A fizetést és a béren kívüli juttatást a munkáltató adja, nem az állam. Csak egy opció, nem kötelező adni a kafetériát, de felvenni sem, ha nem tetszik a cukrospapír.

2023. márc. 14. 08:03
 15/23 anonim ***** válasza:
75%
Milyen meló ez amúgy? Ennyiért a kilincset nem fognám meg reggelente
2023. márc. 14. 08:03
 16/23 anonim ***** válasza:

Én most 41 éves leszek már kb 22 éve kezdtem dolgozni akkor lehetett 85 ezer forintot keresni kezdőként és a 120 ezer forint egy jó fizetésnek számított és persze a járulékcsaló trükkök azóta se változtak, pedig akkoriban még kevesebbet kellett volna befizetni is, akkor is ha tudták elcsalták!

Most 2023-ban kb ugyanott tartunk, még az se mondható el, hogy duplázódott a fizetés. Nem kell a közalkalmazotti bértáblával jönni, mert a millenium évében is már csak az ment el postáskodni 55 ezerért akinek valami komoly gondja volt fejben...

2023. márc. 14. 08:50
 17/23 anonim ***** válasza:

"A fizetést és a béren kívüli juttatást a munkáltató adja, nem az állam. Csak egy opció, nem kötelező adni a kafetériát, de felvenni sem, ha nem tetszik a cukrospapír."

A tököm másik odlalát is nézd már akkor, az állam meg adókedvezményt ad rá a bérköltségelszámoláskor, ezzel is támogatva a munkáltatót, hogy ne fizessen normálisan!

Munkáltatóként te is inkább 28% szépkártya adót fizetnél inkább, mint a 18,5% Tb járulékot + a 15 % Szja-t (33,5%)...

Aztán még aljas módon meg van határozva, hogy a munkabéred ezen részét, MEDDIG, és HOL MEG MIRE Költsed el, hogy jók legyenek a számok az állami Statisztikába...

Ha a készpénzben kapott fizetésemet elteszem a fiókba az még három év múlva is ott lesz. Hát a szép kártyán, még szép, hogynem! Elpárolog, mint a választási igéretek 4 évente...

A bözsijeggyel üzleteltek ráadásul nem járt le, azért jött a szép kártya... (majd az állam eldönti mikor szedi be az áfáját, vagy nyeli be az egészet ahogy van)

Ma már a nevét sem találod az erzsébet jegynek a gugli találatokban, kitörölték mint a történelmet...

2023. márc. 14. 09:04
 18/23 anonim ***** válasza:
92%

2001 ben egy húzezresből púposra raktad a nagybevásárló kocsit bármelyik multiban.

Most 2023-ban a kocsidat nem tudod belőle teletankolni!

Csak ennyi a lényeg...

2023. márc. 14. 09:11
 19/23 anonim ***** válasza:

Szóval ha valamire adókedvemény van az rossz, értem. Megint megpendült a deakkoris zenekar. Tovább pendítem, kezemben a tököd másik végével.

Mint írtam, nem vagy köteles felvenni. De tételezzük fel, nem jár adókedvezmény a kafetériára, azaz a munkáltató nincs ösztönözve arra, hogy adjon ilyen béren kívüli juttatást. Tételezzük fel azt is, hogy a munkáltató rendes és azt az összeget amit eddig kafetériában adott a munkavállalóknak, szuperbruttóban továbbra is odaadja, nem bohóckodik cukrospapírral. Erre most is van lehetőséged, a kafetériára szánt összeget bérben kérni. Nem értem a hiszti tárgyát.

Vagy van harmadik oldala is a töködnek?

2023. márc. 14. 09:19
 20/23 anonim ***** válasza:

Hogyne lenne, sőt van egy szára is, meg annak se mindegy melyik végén állsz...

Bérben kérni lehet, a jóistentől is kérhetsz bármit ennyi erővel...

2023. márc. 14. 09:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!