Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A mérnökinformatikusok miért...

A mérnökinformatikusok miért keresnek ilyen sokat más mérnökökhöz képest?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy alapból az IT ágazat van a legjobban megfizetve, de mi ennek az oka. 2020 ktatás alapján egy kezdő MSc mérnökinfós átlagbér 667 ezer míg egyéb műszaki területen 510 ezer. Azért ez elég nagy különbség szerintem.
2023. márc. 10. 18:50
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
Persze épìtő vagy epiteszmernokkent el mehetünk Budapesten tervezni is ha ehhez nincs gyomor, csak évek kellenek még 400-450 nettohoz is ,lol :(
2023. márc. 11. 18:56
 22/31 A kérdező kommentje:
Már elég sok helyen olvastam ezt a folyamatos változást. Ezt, hogy lehet lekövetni, lépést tartani vele?
2023. márc. 11. 20:46
 23/31 anonim ***** válasza:
Ügyesen, ügyesen.
2023. márc. 11. 20:51
 24/31 anonim ***** válasza:
22 Mit szeretnél ezzel kérdezni? Tanuláson kivül nincs más lehetöséged.
2023. márc. 11. 21:09
 25/31 A kérdező kommentje:
Hát pl hogy a munkahelyed biztosítja a képzéseket, vagy neked kell önállónlan a netről folyamatosan tanulni.
2023. márc. 11. 21:25
 26/31 anonim ***** válasza:

A legtöbb helyen nincsen konkrét képzés. Neked kell rájönnöd hogy milyen technológiával tudsz egy adott feladatot a lehető leghatékonyabban megoldani és ehhez bizony sokszor órákon át keresgélned kell.

És az eszközök amikkel meg tudsz valamit oldani bizony változnak, minden aktív nyelv kap egy nagyobb updatet évente, ugyanez igaz a rájuk épülő frameworkokre és könyvtárakra is. Ezen felül új monitoring vagy automatizáló eszközök is konstans bejönnek amikkel tisztában kell lenned.

Követni a változást úgy lehet hogy nem csak belevágsz valamibe a semmiből hanem utánna nézel a dolognak. Ha bizonyos technológiákkal dolgozol akkor megnézed hogy mit tudnak azok a frissítések.

2023. márc. 12. 01:02
 27/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm a valaszt.
2023. márc. 12. 12:01
 28/31 anonim válasza:
#7 érdekes volt ezt olvasni :D mérnökinformatikus bsc, villamosmérnök msc-m van, párom élelmiszermérnök, lesz.pnám magam élelmiszermérnöki első félévében már, láttam dolgokat:)
2023. márc. 13. 17:18
 29/31 anonim ***** válasza:

28: nem arról beszélt a 7-es, hogy nehezebb a munkájuk, hanem, hogy értékesebb.

Egy focista sem végez agyban olyan sok munkát, aztán mégis akár 10 milliókat keres €-ban.

Az IT-sok tudják manapság a legtöbb értéket megtermelni, így pedig a munkáltatók is megfizetik őket.

Ennek semmi köze ahhoz, hogy mennyire okosa, és ahhoz sem, hogy mások mennyire okosak

(van egy fizikatanár ismerősöm, a világ egyik legokosabb embere, mégis nevetségesen keres. Ha nem lenne elhivatott tanár, kb fél év alatt képzené magát programozóvá (ma is programozik), már medior szinten többet keresne, mint tanárként valaha, de ez az élete).

2023. márc. 13. 18:02
 30/31 anonim ***** válasza:
Nekem volt barátnőm élelmiszerménök. Az első félévében voltunk együtt és szerintem a villamosmérnöki ezerszer nehezebb, de kinek mi (gépészmérnök vagyok). :D
2023. márc. 15. 15:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!