A mérnökinformatikusok miért keresnek ilyen sokat más mérnökökhöz képest?
Mint vállalkozó bármennyit kereshetnének még mérnöki nélkül is ha értenek valamihez, és van megrendelőjük...
Most mondjam, hogy sógorom valamelyik stadionba 3 millióért vállalt egy konténer telepitést, mert a debil megrendelő úgy akarja odarakatni, hogy az egész félig rálóg a nézőtérre meg a széksorokra?
Sógorom ennyiért vállalja, hogy megépiti hozzá a szükséges fém tartószerkezetet, és az egész cuccot a helyére telepiti.
Ez csak egy heti munkája...
Kérdező, géészmérnökként miért nem bérelsz valami műhelyet aztán raksz össze pár boronát vagy ilyen mezőgazdasági cuccokat?
Havonta az ötszörösét kereshetnéd, és akár bérbe is adhatod, ha nem akarod eladni őket...
Folyamatosan változik a technika és nem könnyű lépést tartani.
Lassan 10 éve dolgozok, nekem most kezd tele lenni a tököm.
-Az IT könnyebb kiszervezni mint más területeket, a gezdagabb országokba nincsenek ilyen küömbségek.
-Rendkivül nagy mértékben bövülő területt, pár évtizede szinte nem os létezet. Akinek 5-10 éve van vissza a nyugdijig nem fogja 25% miatt átképezni magát.
-Gyorsan fejlődő terület kevésbé lehet túl élni folyamatos tanulás nélkül mint más területeken.
-Más mérnöki területeken több az adatrögzitő jellegű munka.
Szerintem ezek böven megmagyaráznak 25 % külömbséget a fizetésekben.
Épìtőmernök vagyok kivitelezesben. Sztem ebben a szakmában, hogy annyit keressünk mint egy nem vezető beosztásban levo szenior fejlesztő hasonló munkatapasztalattal mint ő, ahhoz milliárdos projekteken kell epìtesveuetőnek lenni úgy, hogy napi szinten 5-10 alvállalkozó munkáját iranyitod kB 50 munkassal. És sztem még ìgy sem keresünk annyit mint egy nem vezető beosztásban levo ITs akit negyed annyi stressz meg feszkó ér. Szoval igen, ITn az kiemelkedő az tény
.
IT-ra minden cégnek szüksége van.
A vegyipartban vegyészmérnök kell, a gyártásban mindenféle gépipari, stb...
De az IT mindenhol ott van, a termékek, a folyamatok mindenhol digitalizáltak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!