3 hónapot az USA-ban dolgozni? Hogyan?
Szeretnék pár hónapot az egyesült állapokban dolgozni. Nem szeretnék kiköltözni, csak pár hónapra mennék, kis tapasztalatot szerezni, kipróbálni milyen is ott az élet, és a nyelvet gyakorolni.
Gyakorolni, szóval úgy-ahogy megy az angol, amit kell elintézek vele, de azért nem teljesen gördülékeny a dolog.
Nem célom meggazdagodni, szóval a fizetés nem elsődleges, persze jó lenne a sok, de ha annyit kapok, hogy nagyjából kijövök belőle, már jó nekem.
Tudom, hogy oda nem könnyű kijutni, van erre valami legális út. Nem letelepedni szeretnék, de nem is bújkálva dolgozni. Van mód erre a pár hónapos valamire?
Nem vagyok már fiatal. Talán még öreg sem, de az iskolai programokból kinőttem.
Itthon IT területen dolgoztam, illetve a jövőben is ez a tervem. Kint sem zárkózok el előle, de gondolom gördülékenyebb angol kellene.
Pincérkedés és a konyhai munkák nem az én asztalom, a nehéz fizikai munkát nem bírom (könnyű jöhet), presztizskérdést nem csinálok abból hogy mit csinálok minden érdkelhet. Mit javasoltok?
Szeretek és tudok autót vezetni, akár ez is érdekes lehet nekem (de csak alap b kat jogsim van).
Nem írtam, hogy melyik részre mennék, mert sok dolog érdekel. Oda megyek ahol lehetőség van.
Mit javasoltok, van megoldás erre?
Esetleg még az önkéntes munkában látok esélyt...
Simogathatod a hómleszeket...
Vagy ha beállsz tűzoltónak (rendőrt nem ajánlom hamar véged lesz). Volt kollégám fia csinálta ezt, de ő oda házasodott, amerikai lányt vett el, szóval úgy sokkal egyszerűbb a történet!
Orvosi végzettség is nyerő egyébként!
Pénzed nem sok lesz, de kapsz szállást, meg belefulladhatsz a munkába!
Ha letelik a 10 év és megvan az állampolgárságod, na onnan fordulhat nagyot a kocka! Vagy ha van szerencséd addig megnősülni / férjhezmenni ottani állampolgárhoz!
"Vagy ha van szerencséd addig megnősülni / férjhezmenni ottani állampolgárhoz!"
Még úgy sem egyszerű, nekem az öcsém házasodott össze egy amerikai állampolgárral, úgy hogy már közös gyermekük is volt és közel 2 és fél évig legálisan nem is vállalhatott munkát csak nagyon hosszú huza-vona után kapta meg a szükséges papírokat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!