Ki tudok lépni a diákmunkából úgy hogy minimum 3 hónapot kell dolgozni?
Figyelt kérdés
Nemrég vállaltam diákmunkát, de az egyik barátom által kaptam egy nagyon jó ajánlatot kiemelkedő bérezéssel. Van rá lehetőség hogy kilépjek? 20/F2019. nov. 26. 11:02
1/7 anonim válasza:
Olvasd el a szerződésedet, mi van beleírva.
Meg nem mindegy, hogy diákként dolgozol (és 3 esetleg 3 hónap próbaidő van) vagy diákszövetkezeten keresztül és ott kötöttetek egy 3 hónapos szerződést.
2/7 A kérdező kommentje:
Szerződésben csak annyit ír hogy akkor bomlik fel a megállapodás ha lejár a hallgatói jogviszonyom. A 3 hónapra nem tér ki külön
2019. nov. 26. 11:19
3/7 anonim válasza:
Akkor honnan szedted ezt a 3 hónapot? Mert normál helyen 3 hónap a próbaidő, de annál egyik napról a másikra is fel lehet mondani, indoklás nélkül.
Azt hittem, diákszövetkezeten keresztül dolgozol és ott van valami kitétel a 3 hónapra, hogy min. addig kell dolgoznod.
4/7 A kérdező kommentje:
Ezt személyesen mondták amikor a szerződést megkötöttük, de igen diákszövetkezetnél vagyok (Meló-Diák)
2019. nov. 26. 11:37
5/7 anonim válasza:
Az adott hely, ahová kiközvetít 3 hónapra kér diákot. Valószínűleg fixet, mert nincs kedvük hetente új embert betanítani. Emiatt kilépni nem kell az MDtől, csak szólj a project vezetőnek, hogy mégse tudod vállalni a munkát. Viszont arra is gondolj, hogy ezek után csak akkor adnak munkát, ha nagyon kell az ember.
6/7 A kérdező kommentje:
Azzal nincs gond. Másik diákszövetkezethez mennék át. Köszönöm
2019. nov. 26. 14:25
7/7 anonim válasza:
Csak aztán nehogy úgy járj, hogy ezt elmondod, a másiknál meg hülyesét csinálnak belőled. Ha olyan jó munka, oda azért mindig az ismerősök élveznek előnyt a diákszövetkezeten belül is. Én is dolgoztam a Melónál és ha olyan munka volt, először a bejáratott/haver/barát diákoknak szóltunk és csak utána küldtünk mást. A fenti trükkel csábítottak el diákot tőlünk, majd 1 hét múlva jött, hogy mégse őt küldik, mégis csak jó lett volna a fix meló, addigra meg volt már más ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!