A minimálbéres órabér az a minimum órabér amit bármilyen munkára ki kell fizetni ez alá menni semmiféle indokkal nem lehet?
A cég, a főnök kiadta az épületet egy rendezvényre és kell 1 db ember aki „ügyel“. Voltaképp semmit se kell csinálni csak nyitni zárni de végig ott kell lenni (8-20h, vagyis 12 órát).
A közbenső időben elmenni nem lehet de kb azt csinálok amit akarok.
És erre a 12 órára 5000-et akarnak fizetni vagyis 416 ft-os órabér. Ami a minimél órabér alatt van.
Mindezt azzal az indokkal hogy hát semmit se kell csinálni.
De jól tudom, hogy a nettó minimál órabér alá nem mehetnek még akkor se ha csak ülni kell és nézni ki a fejemből?
Kedves munkaügyis troll, tavasszal már futottál egy kört ezzel az uniós választások előtt (micccsoda véletlen, most is épp választások előtt vagyunk) - és végighisztizted a gyakorit, hogy Te ugyan 5 ezerért nem vállalod a portás szerepet.
Bár azóta már többször rákérdeztem, mi lett a vége a történetnek, választ azóta sem kaptam... (elvállaltad vagy sem)
Mivel ezut az összeget feketén kapnád úgyis (ezt a múltkor nem felejtetted el megemlíteni, most igen), ezért teljesen mindegy, hogy HIVATALOSAN mennyi a minimálbér.
Vagy elvállalod vagy nem - ennyi.
"(micccsoda véletlen, most is épp választások előtt vagy
HÁT MICSODA véletlen hogy most is épp uaz a szitu... csak épp most nem a választás miatt adják ki.
És mi lett a vége? Az lett a vége hogy nem vállaltam erre a főnök behívott hogy oké akkor nem, de akkor vehetem a kalapom. Erre vállaltam.
Most az a különbség hogy van két jelölt is aki vállalná így lehet nem 5-ért de 2-3-ért fog ott ül ni az aki (nem én leszek).
Mert van aki meg annyira örül ennek az "álomnak" hogy közli ő 2-ért is vállalja.
De még véletlenül se mondjuk ki hogy igen ennyi órabér az etikátlan törvénytelen. Ráadásként még fekete is az egész így duplán triplán törvénytelen.
Nem , ezt még véletlenül se írjuk le.
szóval akkor röviden kuss és nyelj le bármit vagy repülsz.
jog etika törvény? kit érdekel. ez lenne a lényeg?
"jog etika törvény? kit érdekel. ez lenne a lényeg?"
Nincs munkaszerződés, nincs mire hivatkozni. Ezért hívják fekete munkának.
"Nincs munkaszerződés, nincs mire hivatkozni. "
Van! Hogyne lenne. Miért ne lenne.
És akkor mi van? Semmi.
Attól még mert én szerződéssel bejelentve ott vagyok H-P attól még berendelhetnek feketén szombatra...
Mert miért ne tehetnék meg.
Én meg mondhatok nemet csak akkor többet nem kell bemenni. Ha szerződés van akkor se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!