Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A budapestieknek miért furcsa...

A budapestieknek miért furcsa órákkal előbb elindulni a munka/találkozó kezdete előtt a munkába/találkozóra?

Figyelt kérdés

2023. márc. 6. 12:51
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
0%
Kerdezd meg toluk.
2023. márc. 6. 12:55
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem furcsa. Bp-en még komolyabb dugó nélkül is lehet több mint 1-1.5 órát úgy autózni/BKV-ni, hogy el sem kell hagyom a várot.

Az egy másik kérdés, hogy akarok e. Ha a munkáltató azt mondja, hogy az iroda/telephely Dél-Budán van, én meg észak-pesti vagyok, akkor nem fogok oda menni dolgozni, ahogy egy vidéki sem vállal feltétlen munkát egy megyével arrébb.

Az üzleti találkozókkal ugyanez. Ha az ügyfél ragaszkodik egy olyan személyes találkozóhoz, amiért 2 órát kell utaznom (oda vissza akkor 4-et), akkor mérlegelem, hogy akarom e én azt a megbízást, vagy javaslom az ügyfélnek, hogy keressen másik partnert, aki azon a területen is dolgozik. Nyilván ha nagy megrendelésről van szó, akkor utazok akár Debrecenig is, de valami piszlicsáré melóért nem fogok 4 órát utazgatni, amikor nem tudok többet kérni, mint az a kolléga, aki 2 utcányiról megy ki.

Szerintem ebben semmi különbség nincs vidéki és budapesti között.

2023. márc. 6. 13:06
 3/19 anonim ***** válasza:
97%
Mert egy kis előregondolkodással nem kell órákat rászámolni pluszban az utazásra. Extrém biztonsággal szeretek számolni, de attól is kivagyok, hogy a reptérre órával előbb ki kell érni..
2023. márc. 6. 13:25
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem furcsa. Nagyon sokáig csináltam én is, a 18. kerületből mentem dolgozni a 3. kerületbe, ez 1,5 óra volt (oda-vissza már 3 óra). Nagyon megelégeltem ezt és letettem a jogsit, de közben úgy alakult, hogy beköltöztem a belvárosba (7. ker) és sokkal jobb, már fél óra alatt bárhol ott vagyok. Aki a külvárosban él, az hamar megszokja, hogy a prémium dolgokért bizony utazni kell sokat.
2023. márc. 6. 15:16
 5/19 anonim ***** válasza:
100%
Utazás még rendben lenne de az a tumultus ami csúcsidőben van kibírhatatlan órákon keresztül.
2023. márc. 6. 23:48
 6/19 A kérdező kommentje:
#4: Jah, csak én Fejér megyéből utaztam be a 9. kerületbe tömegközlekedéssel. Azt furcsállták, hogy már 12 órakor elindultam 17:30-kor kezdődő munkával kapcsolatos találkozóra. (Szét is akartam nézni a városban, tegyük hozzá.)
2023. márc. 7. 10:32
 7/19 anonim ***** válasza:
85%

Inkább az lehet neki a furcsa, hogy Budapesten kívülről is ellátott a feladatodat. Amíg neki lehet, hogy a dzsuvában kell mászkálnia napi szinten, addig te vígan éled a Fejér megyei életedet, és időnként behuppansz 1-1 találkozóra :)

Nekem ugyanez van, havi 1 vagy 2 alkalommal megyek irodába és ilyenkor mindig eljátsszuk, hogy úristen, 4-kor kelni, az mennyire durva. Ja, egyszer egy hónapban, azon túl meg HO. Másnap amíg ő a metrón szagolgatja a hajléktalanokat, én még a legmélyebb álmomat alszom vagy már az erdőben sétálgatok.

Tegyük hozzá, ez az életmód legkevésbé a tősgyökeres budapestiekre jellemző, általában neki van annyi eszük, hogy közelebb dolgozzanak az otthonukhoz. Kevésbé is frusztráltak emiatt, náluk ez nem téma. Ha sokat kell utazni, akkor sokat utaznak, mint bármilyen másik ember.

2023. márc. 7. 14:57
 8/19 anonim ***** válasza:
39%

*ellátod

*nekik

2023. márc. 7. 15:10
 9/19 A kérdező kommentje:
#7: Leltározói munkáról van szó. Nem tudnám ezt home office-ban megcsinálni, képtelenség lenne.
2023. márc. 9. 07:20
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Talán mert átlósan keresztül lehet tekerni biciklivel a városon kényelmesbe kb 40 perc alatt amennyiben nem a hegyvidékről van szó?

Kocsival hétvégén ez 15-20 perc...

2023. márc. 9. 14:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!