Egy contingent mennyivel kereshet kevesebbet mint egy full time employee?
Budapesten vannak befektetési bankok és multik mint például a Morgan Stanley, Citi, BlackRock és sok esetben contingent/consultant-ként vesznek fel embereket.
Tehát lényegében egy munkaerő kölcsönző cég által.
Van itt esetleg tapasztalata valakinek ezzel kapcsolatban, vagy van itt olyan aki contingent-ként kezdte és végül FTE lett?
Mennyivel különbözhetnek a fizetések?
Valamennyi különbség biztosan van, hisz a közvetítő cégnek is meg kell élnie, biztosan vesz le belőle valamennyit.
Investment bankoknak ez azért jó mert nem számít bele a headcountba és könnyebben meg lehet válni, ha gazdasági gondok vannak.
Fizuk tudtommal hasonlóak, de benefitekre mit prémium általában nem jogosultak, ami éves szinten nem kevés összeg
Én így voltam.
Contingentként kezdtem, értelemszerűen nem tudom a többiekét de amikor interjúztam ugyan úgy zajlott minden, mintha FTE-nek mentem volna.
Juttatások ugyan azok voltak a bónuszt leszámítva (az nem volt contingentként).
1 év utána átvettek, akkor egy minimál emelést kaptam kb 3-5%, már nem emlékszem. Azóta is a cégnél vagyok FTE-ként.
Bár megkésve, de köszönöm az eddigi válaszokat.
Hát ez a 3-5% emelés elég kiábrándító 😬
Azt hallottam, amikor contingent-ből szeretnél FTE-re konvertálni, ugyanúgy végig kell menni minden marhaságon, interjúkat beleértve.
Akkor már lehet érdemes megspórolni az energiát egy más helyen való interjúra, ahol valószínűleg ki lehet hozni egy 20-25%-os emelést..
Mondjuk annyiból megérheti, hogy ahogy személyes tapasztalatból észrevettem, egy contingent nagyjából ugri-bugri szerepet tölt be, oda rakják ahol épp manuálisan, unalmasabb és csicskább a munka, míg az FTE-k 11-re járnak be dolgozni és 5-kor lépnek, de megkapják az izgi, CV-ben csilli-villinek számító projekteket, feladatokat mindig :D
Hát nem tudom hol hallottad de hacsak nem területet váltasz nem kell interjú procedúrán átmenned, kb értelmetlen lenne, max a background check ami kellhet de az is gyorsított.
Contingent jellege pedig helytől függ, van ahol ugribugri van ahhol egy csapat és kb ugyanazt csinálod.
Pénz meg ha ugyanazt kapod mint a kollégáid és kb semmi dolgod nincs FTE hez akkor 5-10% emelés nem rossz. Persze ha kapsz 25-30 at és elég progresszív a másik helyen az emelés akkor megéri
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!