104-es IQ-val milyen szakmára váltsak ha már van egy diplomám, de azt érzem csak vegetálok a szakmámban?
Munkahelyen már régóta nem tudok normálisan teljesíteni (csoda hogy még nem rúgtak ki) és az is már külön csoda, hogy informatikai területen szereztem diplomát, de azt érzem elképesztően nem megy nekem a logikus gondolkozás és problémamegoldás ezért folyamatosan azt figyelem milyen más szakterületet válasszak ilyen IQ-val. Állandóan elfáradok fejben, nem tudok koncentrálni, összetett problémákat megoldani.
Az utóbbi években egyre jobban tompul el az agyam, leginkább az elmúlt 1 évben. Ezért elmentem IQ tesztre ahol a fenti érték jött ki és azóta béka s***e alatt az önbizalmam is.
Van-e értelme erőltetni a szellemi munkakört vagy tudtok olyan szakmákat ajánlani amivel még 30 felett is el lehet helyezkedni normális fizetésért ha nem magas az intelligenciaszintem?

Kérdező, remélem, hogy valami hivatalos, sztenderdizált tesztet csináltál, mint a Mensa teszt és nem valami internetes hülyeséget!
Ugye tudod, hogy a 104-es egy picivel az átlag fölötti, mivel a 100 mindig a haranggörbe közepét jelenti.
Mindig vannak hullámvölgyek. Én Mensa tag vagyok, 130 fölötti IQ-val, mégis voltak hasonló időszakaim. Pláne, mikor valami olyan rendszert kellett megtanulni, ami első ránézésre túl bonyolult volt vagy szimplán csak nem volt kedvem hozzá.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!