Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit lehet tenni, ha új munkahe...

Mit lehet tenni, ha új munkahelyen a főnököd rendszeresen megaláz?

Figyelt kérdés
Otthagyni nem akarom, mert valamiből kell élni és nem akarok hónapokig állást keresni.
2023. febr. 23. 20:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Azt, hogy mit hogy kezelsz le, főnöke válogatja. Nem függ össze a végzettséggel, csakis az intelligenciával.

Én ilyen szituban soha nem ugattam vissza. Viszont négyszemközt full nyugodtan elmondtam, hogy mit gondolok a viselkedéséről és megkértem szépen, hogy velem szemben ne alkalmazza ezt, mert csak az ördögöt piszkálja bennem.

Ha vált, akkor jó munkaerő leszek, más esetben kétségeim vannak felőle.

Két esetben ez bejött, egynél nem. Na az az egy volt az ostoba, azt ott is hagytam.

Most is olyan helyen dolgozom, ahol a főnököm ordított velem a többiek előtt. Ők azt monták, másnap már nem jöttek volna dolgozni, annyira megalázó volt. Mindenki csodálkozott, hogy én a szokott időben megjelentem, mintha mi sem történt volna, majd négyszemközt közöltem a főnökkel, hogy gratulálni szeretnék a tegnapi fellépéséért, nagyon ügyesen adta elő, hogy mennyire nem való vezetőnek. Ráadásul ezt mostmár mindenki tudja, nem csak én. Egyébként az egészhez azt fűztem még hozzá, hogy a magam részéről mindenkinek az eszéhez értem a viselkedését, és nem vagyok hajlandó arra a szintre süllyedni, amire neki viszont sikerült.

Azt vettem észre, hogy nálam ez a fajta konfliktuskezelés sikeresebb, mint a kiabálás, verekedés.

Ennek lassan 1 éve, azóta ha lehet, kerül, álló víz van közöttünk. Én viszont nem felejtek, ezt pedig mindig tudatom vele azzal, hogy az eredeti tegeződésből átváltottam magázódásba. Ezzel utalva arra, hogy az én szememben összement, és tartson tőlem 3 lépés távolságot.

2023. febr. 24. 05:15
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
#11: Szép megoldás! És nyugodtan tudsz ilyen körülmények között dolgozni?
2023. febr. 24. 11:31
 13/14 anonim ***** válasza:
Jelezni a HR felé, bizonyítékokat gyűjteni ha tovább eszkalálódna a dolog és persze emellett állást keresni és lépni, amint tudsz ha a munkahely nem akar változtatni a helyzeten.
2023. febr. 24. 13:48
 14/14 anonim ***** válasza:

"Szép megoldás! És nyugodtan tudsz ilyen körülmények között dolgozni?"

Köszönöm! :)

Igen, simán kezelem ezeket (már). Volt egy olyan esetem, amikor padlót fogtam, és egészségileg rámentem. A volt munkáltatómmal pereskedtem is. Nehéz volt visszajönni belőle, de amikor sikerült, akkor határoztam el, hogy engem soha senki nem fog többet padlóra tenni, és nem vagyok hajlandó mások helyett nyugtatókon élni. Annyi hülye főnököm volt már, köztük idegbeteg is, hogy azóta az előbbi elvemhez tartom magam...

Tudod: Ami nem öl meg, az megerősít! :)

2023. febr. 25. 05:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!