Morgan Stanley vagy Blackrock?
#2 Csak nem FRM? :D Az a legrémesebb.
Én Morgannél vagyok, bár Tech-en. Jó a fizu is, a csapat is, rugalmas is, a munkám sem fix, nem vagyok kötelező mindig ugyanazt a monoton unalmas dolgot csinálni. Persze ezek mind csapatfüggő dolgok.
Saját költségen amúgy bármikor mehetsz más irodába külföldre, csak egy email-ezés, hogy aktiválják az adott időszakra a kártyád az ottani irodába.
Mint céges út amit fizetnek, az már ritkább dolog, tudtommal csak VP és afelett van rá lehetőség, hogy kiküldjenek ismerkedni emberkékkel, akikkel dolgozol nap mint nap, csak éppen online, hogy személyesen is ismerkedjetek.
Véglegesen átmenni másik országba, arról nem sokat tudok.
Olyat ismerek, akinek nagyjából az egész csapata londoni volt és egyedül járt be a pesti irodába, neki nagyon könnyen engedték a relocation-t, négyszeres bérért egyébként.
Eszembe nem jutna a Morgannél dolgozni. A work life balance szörnyű, a fizetés szar, az iroda nem nagy szám, a kultúra elég toxikus, kb mindenhol emberhiány van, az interjúfolyamat viszont unszimpatikus.
Két előnye van, hogy a hatalmas rotáció miatt gyorsan tudsz lépkedni előre, illetve ha később ki akarsz menni külföldre, akkor egy ilyen cégnél lehettél finance poziban.
A Blackrock kb mindenben az ellentettje, 1 hónap szabi, magas bérek, jó wlb, normális kultúra, jó iroda.
A Citi is nagyon jó még, furcsállom, hogy nincs a listádon, a wlb ok, nagyon jó szakmai pozik vannak Budapesten, ebben szerintem jobb a Morgannél, a fizuk is okésak, jó az iroda, csak viszonylag sok a szenior kolléga, ebben tradicionálisabbak, ezért itt nem leszel 26 évesen manager mint a Morgannél, max ami tré IT támogató részen, de én egyáltalán nem zárnám ki.
Amúgy nem tudom mi ez a morgan utállat gyakorin, lehet részleg függő de nekem nem volt problémám és ismerőseimbek se tech/strat oldalon.
Fizetéssel semmi gond nem volt, teljesen kompetetívek más cégekkel szemben akiknek a fizetésükről tudok.
A "nagy rotáció"-t sem vettem észre , még tech oldalon is 2-3 évig szoktak legalább maradni az emberek, pedig technél jóval gyakoribb a váltogatás.
"26 évesen manager" , a csapatokat amikről tudok ott szinte minden manager 30 felett van, ahhoz hogy VP legyen valaki kb 5 év kell ami szerintem teljesen normális.
Worklifebalance oké, van évente 1-2 húzós hét amikor hosszabb a munkaidő és leírod túlóraként, egyébként meg ha valamit el kell intézned napközbe akkor nem gond, vagy csak szimplán később kezdesz az sem.
Irodába nem tudom hogy lehet belekötni, dunapartra van kilátásod a berendezés meg sima modern minimalista, okos asztalokkal 2-3-4 monitorral.
Ami konkrétan szar az az interjúprocedúra, kva sok körös ami beletelik 1 hónapba az azt követő háttércheckolás meg még 1.5 be.
Persze lehet mint mondtam hogy függ a részlegtől.
Blackrocknak csak a marketing részlegéről tudok amire az ismerősöm azt mondta hogy szar, de természetesen nem ez a részleg hozza a pénzt szval a többi lehet ettől függetlenül jó
6)
A saját infóim konkrétan riskes, treasurys, trader meg valami product valuation-ös egyetemi csoporttársaktól vannak, tehát tényleg nem a tech/it vonal, de pl a jelenlegi csopvezem is ex Morganes, és ő sem cáfolta meg nagyon ezeket a sztereotípiákat, kb te vagy az első, aki pozitív dolgokat mond.
A 26 éves manager amúgy konkrétan 26, vagy max 27, de nem több.
Én jelenleg is Morgannél vagy és van nagyon közeli ismerősöm szintén itt.
Egyszerűen nem lehet általánosítani, mert már a budapesti iroda is majdnem 3000 fő még divízió szinten sem.
Van néhány divízió ahol szinte miden részlegen rendben van minden, ilyen a Tech Hr, talán még a WM is.
Ezeken minimális túlóra, a kutlúra kiváló akiket ismerek a fizujukkal is elégedettek. Előlépni nehéz de nem lehtetlen.
Financen nagyon sokat szenvedett egy barátom, rengeteg túlóra miatt, volt hogy 40 órát írt be +-ba egy hónapra, úgyhogy nem dolgozott hétvégén. Aztán átment másik csapatba és mint ég és föld, mintha egy másik cég lenne.
#7 a manager szint nem officer szint a morgannél szóval igen előfordul, hogy fiatalon valaki manager vagy director. Az officer szint VP-vel kezdődik.
#8 Csak alátámasztani tudom.
Minden divízióval kapcsolatban állunk, mindenkivel együtt kell dolgozzunk a csapattal, szimplán olyan a munkánk, szóval jó a rálátásunk, hogy hol hogyan működnek a dolgok.
A Tech HR és a WM valóban problémamentesebbek, de a személyes kedvencem az OPS, mindenki akivel kapcsolatban álltam onnan iszonyat jó fej, kedvesek, a munkájukat is jól ellátják elsőre, nem kell utánuk menni millió probléma után, bár OPS az inkább Skócia.
A legfertőbb az egyértelműen az FRM legyenek bárhol is. Ők is nagyon push-olva vannak fentről, ezáltal minket is mindig sürgetnek, telefonon ordítva is felhívnak akár, aztán meg mehet az eszkalálgatás a stílusuk miatt..
A csapatban van egy volt FRM-es, ő is hozta magával azt a stílust, csúnya leírni de senki sem szimpatizál vele nagyon.
Az ISG is nagyon problémás tud lenni egyébként, bár az hatalmas szóval nehéz általánosítani.
Van munkatársunk aki átment FRM-hez, ezerszer megbánta.
Oda arra a részlegre biztosan nem mennék, semmi pénzért.
Általánosságban a Tech-es részlegek chill-esebbek egyébként, nekem eddig talán csak 2x kellett túlóráznom (nyilván FRM miatt :D), de az csak pár óra volt.
Az utálatot Morgan ellen én sem értem itt gyk-n, az iroda tök rendben van, meg általánosságban 1-2 divíziót leszámítva jó itt dolgozni. Van ismerősöm aki bejárt már mindent, az ericsson-t, nokiát, IBM-et, de szerinte is a Morgan volt a legjobb ahol dolgozott. Persze vannak néha elmaradások tech dolgok terén ha igazi tech céghez hasonlítjuk, de ezzel együtt is jó hely.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!