Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a céget megvásárolják ahol...

Ha a céget megvásárolják ahol eddig dolgoztam, engem àt kell e venniük?

Figyelt kérdés

Jelenleg 29 hetes várandós vagyok, január óta táppénzen. A cég ahol dolgoztam csőd közeli állapotban volt és a napokban hallottam hírt, hogy eladják.

Ha ez megtörténik mire számíthatok?

2023. febr. 20. 12:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Te a céggel vagy szerződve nem a tulajdonosal. Ha nem lesz csoportos létszámleépítés, csődeljárás vagy bezárás akkor marad minden a régiben.
2023. febr. 20. 12:22
 2/7 A kérdező kommentje:
Ez akkor is így van ha egy másik céghez olvad be? Valamint, hogy én már táppénzen vagyok egy ideje?
2023. febr. 20. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Voltam hasonló helyzetben, ott az új cég atvett simán mindenkit. Csak az volt a bibi, h 25%-kal kevesevesebb bért akart adni🤣
2023. febr. 20. 12:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Ennyi adatból nem lehet megmondani.

Ha tényleg beolvad, akkor alapban ugyanaz, amit #1-es írt, hogy te a céggel vagy szerződve, ha beolvad, akkor a másik cég jogutó.

De az ilyen "beolvad" sztorikat a köznyelv elég pongyolán szokta kezelni. Ha egy cég felvásárol egy másikat, akkor több megoldással tudja az új tulajdonos összevonni, pl megteheti, hogy bizonyos szerződéseket átad az új cégnek, a régit meg jogutód nélkül megszűnteti, aki marad ott, az megy a levesbe.

2023. febr. 20. 13:08
 5/7 A kérdező kommentje:

Sajnos még több információm nincs róla 😔

A régi cég már tartozik fizetéssel decemberről, végre legalább táppénzt kaptam és most már az is kérdőjeles. Aggasztó ez így várandósan, nem tudom mire számoljak így.

2023. febr. 20. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ha az új cég teljeskörű jogutódlással veszi át a régit, akkor marad minden a régiben. Ha nem, akkor több varia megtörténhet, akkor nyilván más lesz a munkáltatód, tehát a régivel megszűnik a munkaviszony, az újjal pedig indul egy másik. Már ha indul...
2023. febr. 20. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:
60%

"Sajnos még több információm nincs róla 😔"

Pont ezért nem lehet megmondani. Az tiszta, hogy az egyik cég valamilyen formában megvásárolta a másikat. Arra viszont millió jogi lehetősége van a két cégnek, hogy ezt hogyan fogják kivitelezni. Mivel nem tudsz többet (lehet, hogy ez a rész még nem is publikus), így megmondani sem lehet, hogy mi lesz, ezt majd akkor tudod meg, amikor kiderülnek a részletek.

2023. febr. 21. 08:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!