Ha a céget megvásárolják ahol eddig dolgoztam, engem àt kell e venniük?
Jelenleg 29 hetes várandós vagyok, január óta táppénzen. A cég ahol dolgoztam csőd közeli állapotban volt és a napokban hallottam hírt, hogy eladják.
Ha ez megtörténik mire számíthatok?

Ennyi adatból nem lehet megmondani.
Ha tényleg beolvad, akkor alapban ugyanaz, amit #1-es írt, hogy te a céggel vagy szerződve, ha beolvad, akkor a másik cég jogutó.
De az ilyen "beolvad" sztorikat a köznyelv elég pongyolán szokta kezelni. Ha egy cég felvásárol egy másikat, akkor több megoldással tudja az új tulajdonos összevonni, pl megteheti, hogy bizonyos szerződéseket átad az új cégnek, a régit meg jogutód nélkül megszűnteti, aki marad ott, az megy a levesbe.
Sajnos még több információm nincs róla 😔
A régi cég már tartozik fizetéssel decemberről, végre legalább táppénzt kaptam és most már az is kérdőjeles. Aggasztó ez így várandósan, nem tudom mire számoljak így.

"Sajnos még több információm nincs róla 😔"
Pont ezért nem lehet megmondani. Az tiszta, hogy az egyik cég valamilyen formában megvásárolta a másikat. Arra viszont millió jogi lehetősége van a két cégnek, hogy ezt hogyan fogják kivitelezni. Mivel nem tudsz többet (lehet, hogy ez a rész még nem is publikus), így megmondani sem lehet, hogy mi lesz, ezt majd akkor tudod meg, amikor kiderülnek a részletek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!