Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan tudok egy telekom/...

Hogyan tudok egy telekom/ vagy otp részvényt megvásárolni (17/Lány)?

Figyelt kérdés

Mennyit érdemes minimálisan belerakni? Nekem csak félretett pár százezer,esetleg picit több pénzem van,amit szeretném ha kamatozna,osztalékot fizetne.

Nem szeretném hogy "porosodjon".

Mindenképp volatilis dologba akarom rakni.

Egyébként ekkora összegnél nem röhögnek ki amikor megvásárlom?

Kezdő vagyok,ismerek egy-két fundamentumot,de ennyi.

Egyáltalán hogyan működik a vásárlás?

Például a telekomnál.

2019. máj. 22. 18:36
 1/8 anonim ***** válasza:
Szükséges lesz egy értékpapír számlára. Szerintem először ne a neten nézelődj, hanem keress fel személyesen egy-két bankot és kérdezz rá, hogy ők mit ajánlanak az a legbiztosabb. Általában 100000 forint a minimum, ha annyid van akkor már leülnek veled tárgyalni.
2019. máj. 22. 19:20
 2/8 anonim ***** válasza:

Szerintem értékpapírszámlára a minimum életkor 18 év, de mindenesetre nem egy nagy ügy - Random Capitálnal pl. nincs számlavezetési díj, bankok közül is kínál néhány befektetési szolgáltatást.

Mindenesetre a megnyitása a szokásos papír-aláírásos történet (lehet online is), plusz utána kitöltetnek veled egy kérdőívet, hogy felmérjék, mennyire értesz a befektetési termékekhez, de ez nem kötelező érvényű. Aztán kapsz hozzáférést a cég kereskedési felületéhez. Szerintem nem ciki csak pár darab részvényt venni, de azzal gondolom tisztában vagy, hogy 100.000 forint alatt igen nagy hasznot kell csinálnod, hogy ellensúlyozza a jutalékot. Ennek ellenére csak bíztatni tudlak, hogy próbáld ki - az sem baj, ha veszítesz rajta először, legalább lesz tapasztalod, hogy milyen a tőzsdei kereskedés.

2019. máj. 22. 19:23
 3/8 anonim ***** válasza:
56%
Miért nem próbálkozol először állampapírral? Ott minimális a bukás lehetősége, és gyakorlásnak tökéletes. Jó belépő lenne az értékpapírok világába. Bár szerintem minden esetben nagykorúnak kell lenned.
2019. máj. 23. 06:15
 4/8 anonim ***** válasza:
amúgy tőzsdére neked pontosan 0 forintal érdemes beszállni
2019. máj. 23. 06:56
 5/8 anonim ***** válasza:
56%

Én semmilyen befektetőt, bankot nem javaslok, ők már 2. szereplők. Az 1. szereplő az Államkincstár, amilyen befektetés náluk van, az van a banknál és a befektetőknél is, de kevesebb haszonnal, hiszen nekik is meg kell élni vmiből.

Én az államkincstárt javaslom, van honlapjuk, sok-sok infóval,

[link]

itt pedig a lényeg, hogy milyen állampapírok vannak:

[link] miert_erdemes_a_kincstarban_allampapirt_vasarolni_

Én javaslom a féléveset, ez a legrövidebb.

Én is ezzel kezdtem, aztán azóta van 2 éves, 5 éves is nekem. Az elején minimális infóm volt, úgy szedegettem össze az irodában, a honlapról, még a gyk-n is találtam infókat.

Viszont így, hogy még nem vagy 18, így nem tudom, hogy köthetsz-e. A bankot, magán befektetőt, az egyik hszó említett egy ilyet, jól gondold meg, mert aki irreális nagy kamatot ad, többszöröse az államkincstárnál, az egy idő után bedől.

2019. máj. 23. 15:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Hát én banknál vettem állampapírt és 100% likvid, igaz nem olyan nagy összeg. Hivatalosan 1 év a futamidő, de bármelyik nap kivehetem. Ha az államkincstárnál veszed meg, akkor ki kell várnod mindenképpen a futamidő végét, különben bukod a kamatot.
2019. máj. 23. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
56%

5. vok:

akkor el kell menni az államkincstárba - már akinek van a településén - és a bankban papírral, ceruzával és leírni a feltételeket. Utána összehasonlítani és dönteni.

Mindkettőnek van előnye, hátránya, mérlegelni kell.

2019. máj. 24. 06:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Végül mit csináltál kérdező?
2024. márc. 6. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!