Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen önéletrajz fotót...

Milyen önéletrajz fotót érdemes készíteni egy irodai munkához, egy gyakornoknak?

Figyelt kérdés

Szeretnék majd gyakornoknak jelentkezni, fiúként és nem tudom, hogy milyen fotó volna a legmegnyerőbb.

Sima utcai, de igényesebb vagy ingben, esetleg pulcsival vagy ingben és zakóban készüljön kép? Még annyi, hogy gazdálkodási és menedzsment szakon fogok végezni, ha ez számít.

2023. febr. 19. 08:45
A kérdező szavazást indított:
Utcai
Ing pulcsival
Ing zakóval
23 szavazat
 1/7 anonim ***** válasza:
96%
Ingben, zakóval, fehér fal előtt arcképes fotó
2023. febr. 19. 08:55
 2/7 anonim ***** válasza:
82%

Le fognak szavazni 30%-ra, de nem bánom, akkor is igazam van:

Én nem használnék semmilyen fotót.

Ha jól sejtem, nem front-officeba vagy sales-esnek jelentkezel, hanem sima irodai gyakornoki háttérmunkára.

A fotó csak arra jó, hogy negatívan diszkrimináljanak személyes szimpátia, életkor, származás, testsúly, haj, öltözet és random butaságok alapján.

Ha interjú után kérnek, az ok, mivel valami alapján össze kell hasonlítani a jelölteket. Ha interjú előtt, én megyek tovább másik helyre, nem egymást keressük.

2023. febr. 19. 10:05
 3/7 anonim ***** válasza:
78%
Elvből nem szoktam olyan állást megpályázni, ahol fényképes önéletrajzot kérnek. Nagyon gáz a 21. században. Fejlettebb nyugati civilizált országokban konkrétan tilos a fénykép, de még a születési idő is a diszkrimináció miatt.
2023. febr. 19. 10:55
 4/7 anonim ***** válasza:
66%

Teljesen mindegy hogy a fotón pólóban, vagy ingben szerepelsz, a fotó az önéletrajz része, gyakorlatilag mintha szignóznád, ez hozzád tartozik, ez Te vagy.

10-ből 9 állásnál fényképes önéletrajzot kérnek és hidd el nem a fotó lesz a mérvadó.

Engem úgy hívtak be 3 helyre az 5 jelentkezésemből állásinterjúra, hogy abban a pulóverben fotóztam le magam, amire az van írva jól olvasható betűmérettel, hogy: "ALL AROUND THE WORLD: No expectations, no disappointments." alatta: "Stay offline, stay weird!"

És az önéletrajzban lévő képen is olvasható volt.

Teljesen mindegy a fénykép, ha az adott munkahely normális, fluktuáció tekintetében pedig minimális akkor biztos befognak hívni legalább állásinterjúra, ott meg szimplán a munkaerőpiaci értékednek megfelelően kell eladnod magad.

Én azóta annak a cégnek dolgozom, már 2 éve ahova azzal a képpel jelentkeztem és van hogy abban a pulóverben járok dolgozni.

2023. febr. 19. 15:10
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha kellően erős az életrajzod tartalma és biztos, hogy el is olvassák, akkor akár mindegy is lehet, hogy van-e fénykép, vagy hogy mi van rajtad. Viszont minél többen jelentkeznek egy pozícióra, annál nagyobb kupacon kell a HR-esnek átrágnia magát és nem veheted biztosra, hogy ezt minden cégnél a legszakmaibb szempontok alapján fogják megtenni.

Érdemes olyan képet tenni az életrajzba, amin minél jobban, szimpatikusabban nézel ki. Nem feltétlenül a képpel kell eladnod magad, de érdemes minél jobb arcod mutatni rajta, mert számíthat. Nem feltétlenül szükséges a kép, de előnyt jelenthet azokkal szemben, akiknek nincs képük.

Magyarországon szinte mindenhol fényképes életrajzot kérnek és van, ahol kimondottan szelekciós irányelv, hogy akinek nincs fényképe, azt meg se nézik, mert hiányosnak tekintik akkor is, ha nem a külső alapján akarnak válogatni.

Lehet szembe menni ezekkel az elvárásokkal és akár be is jöhet. De nem biztos, hogy mindenki van olyan helyzetben, hogy megpróbáljon új irányokat szabni a tömeges trendeknek. Ha neked működik máshogyan, akkor csináld máshogyan! Viszont, ha nem működnek a jelentkezéseid, akkor annak oka lehet az is, hogy te nem úgy csinálod, ahogyan a cégek szeretnék.

Mindig a kereslet és kínálat mérlege dönt a munkaerő piacon is. Ha te annyira nélkülözhetetlen munkaerő vagy, hogy esélyük sincs a cégeknek mást választani helyetted, akkor kénytelenek lesznek elolvasni az életrajzod akkor is, ha olvashatatlanul írtad és ha megtalálják benne a számukra nélkülözhetetlen és sehol máshol meg nem található tudást, akkor úgyis alkalmazni fognak, ha te kényszeríted őket extra udvariassági körök megtételére. Viszont, ha legalább egy másik jelölt van egy állásra, akivel versenyben vagy, akkor nem árt, ha minél könnyebben megtalálja a munkáltató a jelentkezésedben, hogy miért inkább téged vegyen fel a másik helyett.

Lehet rajtad póló, használhatsz szelfit, készülhet strandon vagy fürdőszobában is, csak így kevésbé fogja segíteni a jelentkezésed, mint egy formálisabb kép, amin legalább egy ing, vagy akár zakó is van rajtad.

Gyakornokként valószínűleg kevésbé szigorúak az elvárások nem csak szakmailag, hanem a külsőségek terén is, de valószínűleg növeli az esélyeid, ha azt látják a jelentkezéseden, hogy komolyan veszed.

2023. febr. 20. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom milyen szektorban dolgoztok, de kb 15 inerjúm volt az elmúlt fél évben, és sehova sem kértek fotót.
2023. febr. 20. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Olvasgattam a hozzászólásokat, következő jelentkezésemnél, ha nen kérnek direkt képet, kitörlöm az önéletrajzomból. Ezt még nem próbáltam, hátha a fejemmel van a baj :)
2023. febr. 20. 23:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!