Hogy számolom ki azt ha 3 napig betegállományba voltam,hogy mennyit kapok arra a 3 napra?Napi 8 órákat dolgozom bruttó 2150 ft-os órabérért.
3×8×2150×0,7 lesz a bruttó betegszabid, ha nem voltál még 15 napnál többet beteg és 8-as kód van az igazolásodon.
A nettód alapesetben ennek a 66,5%-a, ha nincs semmilyen kedvezményed.
Felhasználtad az éves betegszabadságot? Mert ha igen, akkor fizetésre már semmit, táppénz jár, aminek a számítása meg bonyolultabb annál mint hogy itt megmondjuk
Amúgy meg:
Havi alapbér / havi munkaórák száma az általános munkarend szerint × munkanapok száma miklr betegszabin voltál × 0,7
ma egyszer már elmagyaráztam.
https://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-f..
kva bonyolult a 3*8*2150*0,7, de tényleg.
3 napra kapsz a 100%os bered helyett 70%osat. Vagyis 3napra a 300%helyett 210%ot fizetnek. Egy napi bered 90%t bukod, kerekitve kb egy napi normal bereddel kapsz kevesebbet.
Pontosabban brutto 15.500ft, netto kb 10k.
Az elottem irok azt szamoltak ki mennyit kapsz 3napra en azt hogy mennyivel kapsz kevesebbet mintha dolgoztal volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!