Most vagyok 6 hetes terhes! Van 2éves folyamatos munkaviszonyom a bruttó bérem tavaly és idén is 87500ft! Kézbe 72000ftot kapok 15ezer adójóváírással! Ha most elmennék betegállományba akkor mennyit pénzt kapnék?
Ha 87500 a bruttód, akkor tavaly a jövedelmed 1050000Ft volt. Ennek 60%-a a táppénz, mínusz a 17% szja levonás, és plusz az adójóváírás. Így a táppénzed 56-58000Ft körül lesz.
A tgyás a jövedelem 70%-a, és ugyanúgy 17% a levonás, vagyis kb. 65000-et kapsz adójóváírással.
A gyed szintén 70%, de abból vonnak szja-n kívül nyugdíjjárulékot is, vagyis a gyed kb. 58000Ft lesz. Ezek nagyságrendileg stimmelnek, de persze egy-két ezer Ft eltérés lehet, hiszen csak durva számítás.
borzalmas! eszerint 56-64ezer közt fogok kapni...
ilyenkor az jut eszembe hogy mit csinál az aki egyedül van a gyerekre?
ez pont az éhenhalásra elég...valóban népírtó a mostani rendszer! remélem javít majd az új kormány ezen mert ha nem akkor nem tudom hogy mit fogunk csinálni a párommal...ő se tud többet dolgozni már ennél én meg a baba mellet semmit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!