Mennyi táppénzt kapok ha most megyek el veszélyeztetett terhesként betegállományba?
netto 100 e körül.
nekem 235 e a bruttom, és arra kapok 113-at.
Második vagyok, igen, jogos a harmadik észrevétele, valóban csak akkor ennyi (és csak kb), ha 2 év folyamatos munkaviszonyod volt.
Viszont nincs igaza abban, hogy sokkal rosszabbul jársz, mert a táppénzszabályok változása összegszerűen nem érint téged annyira erősen.
Ha április 30 után mégy táppénzre, akkor nem kapsz betegszabit (ez 15 munkanap, kb. 21 naptári nap) aminek az összege 200 ezres bruttónál kevesebb, mint a táppénz összege (mert jóval több belőle a levonás).
A másik változás, ami téged szintén nem érint összegszerűen, az, hogy a táppénz napi összege maximum 5200Ft lehet.
Neked ez a napi összeg ennél kevesebb amúgy is (még 4000 Ft sincs), így semmiképpen nem jársz rosszabbul anyagilag akkor sem, ha csak májusban mégy táppénzre.
Ha a munkahelyed több mint 100 embert foglalkoztat akkor kifizető helynek számít már.Tehát a táppénzt ők fogják folyósítani neked.Ami azért jó mert időben megkapod a pénzed.Akkor amikor a fizudat kaptad.
Az én melóhelyemen tök jó fejek mert a táppénzt, a tgyást sőt még a gyedet is ők fogják küldeni.Csak az egyszeri anyasági segélyért és a családi pótlék igénylése miatt kell majd a magyar államkincstárba mennem.
Csak hogy akik most lesznek majd ilyen helyzetben tudják hogy végül mennyit kaptam kézhez:
Kb. 102.000-108.000.- havonta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!