Mennyire rizikós?
Mennyire rizikós egy új munkahelyen kikérni egy napot?
3 hete kezdtem egy új munkahelyen, heti 3 napot dolgozom de akkor egész nap.
Most úgy alakult, hogy jövő héten az egyik nap muszáj lenne elutaznom családi okok miatt. Mennyire pofátlanság ezt úgy kérvényezni, hogy egy hónapot se dolgoztam még le?
Kirúgnának ha kérvényezném gondolván, hogy megbízhatatlan vagyok?
A próbaidő sem a végletes elköteleződésről és a legkisebb hiba nélküli munkavégzésről szól, hogy olyankor kuss a neved és örülj hogy ott lehetsz, és bármit megcsinálhatnak veled mert a könyörületükön múlik a sorsod.
Egy normális világban és munkahelyen fel sem szabadna merülnie olyannak, hogy egy egyszeri halaszthatatlan magánéleti probléma miatt bármit is megtagadnak tőled vagy retorzió ér. Vagy ha igen, akkor másnap már be se menj. Így viszont nem is kell nagyon dilemmázni, hogy illik-e ilyet kérdezni. Miért lenne ez pofátlanság? Nem lógni akarsz, hanem menned kell.
Családi okok miatt = el kell menned, ez nem kívánságműsor. Azért ne bassza már meg senki, hogy ha neked például ez a príma egészségügyi rendszer 8-10 hónapja pont mostanra adott időpontot, vagy meghal valakid és temetik, vagy bármilyen problémád van (és nem kamuzol, nem lógsz, nem élsz vissza a helyzettel) bárki azt merje mondani, hogy márpedig ő nem hajlandó téged 1 munkanapra nélkülözni. Amit utána úgyis úgy hajt be rajtad, ahogy akar, mert majd ledolgozod egy másik napon, így megkárosítva sem lett a munkahely, hogy elvesztette az értékes munkaerőt.
Nem zárom ki vagy tagadom, hogy léteznek tróger helyek, ahol ott használnak ki amiben csak lehet. De az ilyen helyekről dobbantani kell, és nem azon stresszelni hogy egyáltalán meg MERD kérdezni, hogy méltóztatnak-e vajon elengedni.
Nem halál esetről van szó hanem konkrétan arról, hogy a nagypapám igencsak betegeskedik már egy ideje és kételyes, hogy felépül, látni szeretném mert eleve nem találkoztunk 1 éve és nem tudom mikor láthatom legközelebb mert évente kb pont egyszer tudok csak hozzá utazni a szüleimmel. Ő az utolsó nagyszülőm ráadásul.
A szüleimmel mennénk most is, ők is lényegében ezért utaznak csak el, hogy meglátogassák. Nem tudom ez mennyire nyomós indok egy konkrét halálesethez képest.
Meg amúgy én is úgy vagyok vele, hogy egy normálisabb munkahelyen az ilyesmik miatt nem akadnak fent, és az enyém egyébként pont egy ilyen helynek tűnik, de mindenkitől azt hallom, hogy szóba se hozzam mert akkor nagyon rossz fényt vetek magamra, hogy már az elején elkéredzkedem a munkából és nem lehet rám számítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!